Управління туризму та курортів агітує ресторани Львівщини додавати у меню яворівський пиріг, який цього року визнали нематеріальною культурною спадщиною України
Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації, пише Четверта студія.
“Управління туризму та курортів продовжує роботу щодо впровадження у меню гастрономічних локацій області Яворівського пирога. Справжнім амбасадором Яворівського пирога на Львівщині можна вважати Spodaryk Travel Restaurant. Організація із задоволенням доставить замовникам страву із давньою історією у двох варіантах. Перший – свіжоспечений пиріг із грибною підливою, або ж другий: обсмажені скибочки традиційної випічки, які подаються із бурячками з хроном” повідомляють у пресслужбі.
Скуштувати яворівський пиріг можна також у таких закладах харчування у Львові, як “Теплий п’єц”, “Голодний Микола”, “Крумплі”, а також “Дефіляді” у Новояворівську.
До 20 січня на яворівський пиріг запрошує і шеф-кухар ресторану Grand Hotel Lviv Олег Горбачов. Він розробив різдвяне меню з авторських страв серед яких оригінальна подача яворівського пирога.
“Наша варіація не зовсім класична, але кожна господиня зазвичай додавала власні акценти. Традиційну начинку пирога – гречку з картоплею ми помістили в булочку бріош. Доповненням стала спаржа, яка теж притаманна регіону, проте не завжди була правильно оцінена. Я вважаю, що кухня має рухатись вперед і майстерно поєднувати смаки минулого із вподобаннями сучасності. Запрошуємо львів’ян та гостей міста спробувати нашу варіацію”, – каже Олег Горбачов.
Локації, де подають яворівський пиріг, можна подивитись тут.
Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання
Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу