Управління туризму та курортів агітує ресторани Львівщини додавати у меню яворівський пиріг, який цього року визнали нематеріальною культурною спадщиною України
Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації, пише Четверта студія.
“Управління туризму та курортів продовжує роботу щодо впровадження у меню гастрономічних локацій області Яворівського пирога. Справжнім амбасадором Яворівського пирога на Львівщині можна вважати Spodaryk Travel Restaurant. Організація із задоволенням доставить замовникам страву із давньою історією у двох варіантах. Перший – свіжоспечений пиріг із грибною підливою, або ж другий: обсмажені скибочки традиційної випічки, які подаються із бурячками з хроном” повідомляють у пресслужбі.
Скуштувати яворівський пиріг можна також у таких закладах харчування у Львові, як “Теплий п’єц”, “Голодний Микола”, “Крумплі”, а також “Дефіляді” у Новояворівську.
До 20 січня на яворівський пиріг запрошує і шеф-кухар ресторану Grand Hotel Lviv Олег Горбачов. Він розробив різдвяне меню з авторських страв серед яких оригінальна подача яворівського пирога.
“Наша варіація не зовсім класична, але кожна господиня зазвичай додавала власні акценти. Традиційну начинку пирога – гречку з картоплею ми помістили в булочку бріош. Доповненням стала спаржа, яка теж притаманна регіону, проте не завжди була правильно оцінена. Я вважаю, що кухня має рухатись вперед і майстерно поєднувати смаки минулого із вподобаннями сучасності. Запрошуємо львів’ян та гостей міста спробувати нашу варіацію”, – каже Олег Горбачов.
Локації, де подають яворівський пиріг, можна подивитись тут.