Новини

Львівську обласну раду доведено до політичної кризи, – Народний Рух України

Фракція Народного Руху України у Львівській обласній раді висловлює гостре незадоволення тенденціями, що мають місце у найвищому представницькому органі влади Львівщини.

Про це йдеться у заяві ЛОО НРУ, пише Четверта студія.

«26 жовтня 2021 року в результаті «кулуарних договорняків» була зірвана сесія обласної ради. А сьогодні, 10 грудня, у такий же спосіб керівництвом було зірвано засідання президії ради, як одного із керівних органів.

Якщо точніше, то за отриманою нами інформацією, напередодні, тобто 9 грудня, голова обласної ради проводила сепаратні переговори з керівниками певних фракцій, які становлять так звану більшість в обласній раді. Очевидно перемовини виявилися не результативними, бо близько 23.00, у спосіб смс-повідомлень, апарат обласної ради повідомив членів президії про перенесення дати та часу її засідання, у зв’язку, буцімто, із відсутністю кворуму.

Тобто сесію обласної ради за 5 хвилин до її початку зірвала складна епідситуація, а президію – відсутність кворуму, з’ясована ледь не опівночі.

Варто зазначити і те, що предметом вечірньо-нічних переговорів був бюджет, тобто знову не зійшлися на дерибані грошей.

У зв’язку із наведеним вище, фракція Народного Руху України звертається до Голови Львівської обласної ради Ірини Гримак. Пані Голово, припиніть грати у політичні ігри із домішками бюджетних інтересів. Негайно зберіть засідання усіх, а не деяких, голів фракцій, де спільно зможемо знайти вихід із очевидної політичної кризи, до якої доведено Львівську обласну раду.

Колеги по обласній раді, просимо Вас відповідально поставитися до періоду, в якому ми зараз перебуваємо. На фоні складної внутрішньої і зовнішньої ситуації у нашій державі ми зобов’язані демонструвати єдність і діяти в унісон. Наша спільна задача розглянути проект обласного бюджету, комісійно вивчити та удосконалити, де необхідно, цей документ і винести його на розгляд сесії.

Нам видається, що саме прозорості і публічності чекають від нас виборці, тому не маємо права їх підвести», – йдеться у заяві Народного Руху України.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

31 хв. тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 годину тому