Новини

Львівська облрада висловила обурення скандальним інтерв’ю Гордона з Гіркіним

Львівська обласна рада прийняла сьогодні, 2 червня, заяву щодо скандального інтерв’ю українського журналіста Дмитра Гордона з міжнародним бойовиком-терористом Ігорем Гіркіним. Про це пише Четверта студія.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, глибоко обурені інформаційною подією, котра сталася 19 травня 2020 року і сколихнула українську медіаспільноту та суспільство, зокрема, інтерв’ю, котре взяв український журналіст Дмитро Гордон у російського бойовика-терориста Ігоря Гіркіна”, – йдеться у документі.

Нагадаємо, що Ігор Гіркін є саме тією персоною,яка доклала максимум зусиль до незаконного вторгнення військ Російської Федерації на східні терени української держави навесні 2014 року, а також  він суттєво сприяв протиправній анексії українського Криму.Саме ця людина несе повну та беззастережну відповідальність за низку кривавих злочинів проти нашої держави: розстріл українських військовиків, сумнозвісне збиття пасажирського Боїнга малайзійських авіаліній, створення незаконних збройних формувань на території України.

“Вважаємо, що такий інформаційний акт є черговою ланкою в інформаційній війні, котру здійснює Кремль проти України ось уже сьомий рік поспіль, та покликаний внести черговий розбрат і хаос в українське суспільство. Більше того, ця інформаційна подія мала місце саме в час ушанування жертв депортації кримськотатарського народу сталінським режимом у 1944 році. Цинізм і блюзнірство такого підходу немає жодного виправдання та заслуговує на якнайширше осудження українською владою, суспільством і міжнародною спільнотою”, – переконані депутати обласної ради.

Вони наголосили на вкрай сумнівній, з моральної точки зору, поведінці громадянина України й начебто журналіста – Дмитра Гордона. Здійснений ним вчинок викликає суттєві сумніви щодо рівня його професійної компетентності та громадянської позиції. Адже розмова з чи не найбільшим ворогом української державності має, безперечно, аморальний характер та, безумовно,мусить знайти відповідну правову оцінку.

Керуючись нормами українського та міжнародного законодавства, а також логікою беззастережного захисту національних інтересів України, депутатський корпус Львівської обласної ради звертається до Генерального прокурора України з вимогою вжити невідкладних заходів, з можливим притягненням до кримінальної відповідальності, щодо юридичної оцінки інформаційного приводу, створеного Дмитром Гордоном як акт інформаційно-психологічної диверсії проти української держави; а всі матеріали згаданого інтерв’ю розглядати виключно як доказову базу для майбутнього судового слідства проти Ігоря Гіркіна в Україні та в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

“Крім того, закликаємо Президента України надати відповідну політичну оцінку цьому ганебному явищу та докласти максимум зусиль для недопущення в майбутньому подібних актів інформаційної агресії»,  – йдеться в заяві.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

6 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

14 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

14 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

18 години тому