Львівська облрада викликала на килим Тараса Подвірного

Новини 06 Жовтня, 2024 0

Профільна комісія заслухає Представника Омбудсмана України у Львівській області щодо ситуації у Великолюбінському НРЦ

Комісія з питань освіти, науки та інновацій розглянула питання щодо заборгованості на поточні витрати КЗ ЛОР «Бориславський мистецький ліцей» за першу половину вересня 2024 року. З відповідним листом на комісію звернулась Львівська обласна організація профспілки працівників освіти й науки України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Як пояснила заступниця голови комісії Парасковія Дворянин, заборгованість в сумі 600 тис. грн утворилась через певну бюджетну колізію, оскільки заклад знаходиться у перехідному періоді перетворення з санаторної школи у мистецький ліцей.

«Остаточно цей процес має завершитися 1 липня 2025 року. Тому виникли проблеми з фінансуванням цього навчального закладу. Відтак домовилися, що профільний департамент проведе консультації з Міністерством освіти і науки й це питання буде вирішене. Львівська обласна рада своїм рішенням про створення Бориславського мистецького ліцею намагалася створити умови та дати можливість навчатися обдарованим дітям навколишніх громад і тому маємо зробити усе, щоб зберегти таку ініціативу і врегулювати питання заборгованості й подальшого функціонування ліцею», – наголосила Парасковія Дворянин.

Також депутати вирішили запросити на наступне засідання комісії Представника Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного, щоб отримати інформацію про ситуацію, що склалася в КЗ ЛОР «Великолюбінський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр».

Окрім того, депутати заслухали інформацію департаменту освіти й науки Львівської ОВА щодо проведених заходів з метою присвоєння КЗ ЛОР «Львівська мала академія наук учнівської молоді» ім’я академіка НАН України, Героя України Ігоря Юхновського.

За словами директора департаменту Олега Паски, зараз тривають публічні обговорення цього питання, розмови з рідними, збори трудового колективу та до 30 жовтня має бути ухвалене остаточне рішення.

Коментарі

Позначки: , , , ,