Львівська обласна рада затвердила соціальні програми на 2022 рік

Новини 24 Грудня, 2021 54

Львівська обласна рада затвердила соціальні програми на 2022 рік

Депутати вирішили виділити кошти на створення відділів підтриманого проживання в громадах та соціальних установах області. Відповідні зміни внесено у Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської облради.

Перелік заходів та показників програми доповнено пунктом про фінансову підтримку на придбання меблів та обладнання для будинків або відділень підтриманого проживання, які створюються, або функціонують у територіальних громадах та інтернатних установах соціальної сфери.

Голова комісії з питань соціального захисту прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук наголосив, що в обласних комунальних установах соціальної сфери уже створено сім відділів підтриманого проживання. Це добрий старт нової системи соціальних послуг, який варто підтримати та поширити у громадах у 2022 році.

Також обласні обранці проголосували за збільшення  фінансування Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2022 рік до 9 млн грн. Це на 1 млн грн більше, ніж у 2021 році.

Загалом на реалізацію трьох обласних програм у сфері соціального захисту Львівщини обласна рада на 2022 рік передбачила понад 95 млн грн.

Коментарі

Позначки: