Новини

Львівська борчиня Алла Черкасова здобула олімпійську «бронзу» (ВІДЕО)

Українська борчиня Алла Черкасова 3 серпня здобула «бронзу» на Олімпійських іграх у Токіо з греко-римської боротьби (до 68 кг).

Про це повідомляє Громадське, пише “Четверта студія”.

У поєдинку вона здолала японку Сару Досьо — чемпіонку Олімпійських ігор 2016 року, чемпіонку світу 2017 року, призерку чемпіонатів світу 2013-го (бронза), 2014-го (срібло), 2015-го (бронза), чотириразову чемпіонку Азії.

Перемогу над Досьо українка здобула вже наприкінці першого періоду. Черкасовій вдалося піти в атаку та втримати суперницю.

Раніше 3 серпня українці Жан Беленюк (вага до 87 кг) та Парвіз Насібов (вага до 67 кг) пройшли до фіналу Олімпійських ігор у Токіо з греко-римської боротьби. А українська борчиня Ірина Коляденко не пройшла у фінал змагань, але позмагається за «бронзу».

Хто така Алла Черкасова?

32-річна представниця України у жіночій боротьбі виступає за Львівську область. На Олімпіаду-2020 Черкасова потрапила за вибором тренерського штабу збірної України з боротьби. Ліцензію у вазі до 68 кг для України здобула саме вона за підсумками чемпіонату світу 2019 року.

Алла Черкасова — 2-разова призерка чемпіонатів світу та 5-разова призерка Євро у жіночій боротьбі. Найвищі результати — це «золото» чемпіонату світу-2018 та Євро у 2019 році.

Які успіхи України?

Тепер в активі української збірної сім олімпійських нагород, шість із яких — «бронзові». «Бронзу», крім Черкасової, здобули Михайло Романчук — у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар’я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін — у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук — у командній стрільбі та Еліна Світоліна — у тенісі. Першу для України срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем).

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

У Києві відбувся благодійний концерт

Горбунов, TAYANNA, KAMALIYA, KROPIVA зібрали 500 тисяч гривень на допомогу бійцям

52 хв. тому

Lila Vi заспівала про усвідомлення себе у новій пісні «Хто я є»

Lila Vi – українська співачка, учасниця українсько-французького гурту Sc, який дає багато благодійних концертів на…

2 години тому