Новини

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Сьогодні, 23 березня, Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та очільник обласної ради Прикарпаття обговорили майбутній розвиток областей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

У Львівській обласній раді Олександр Сич презентував власний творчий доробок – двотомне друковане видання. Книга присвячена одному з ідеологів і співзасновників Організації українських націоналістів, автору Декалога українського націоналіста Степану Ленкавському.

«Ще у 1998 році друзі-пластуни попросили допомогти написати життєпис Степана Ленкавського, щоб зареєструвати курінь його імені. Я почав шукати інформацію і усвідомив, що її дуже обмаль. Така відома людина, яка написала Декалог ОУН, і ці заповіді українського націоналіста знав кожен пересічний патріот, але не знав хто його написав. З того часу я вирішив і працюю над тим, щоб повернути Ленкавського в українську історію, а його твори в українську науку», – зазначив Олександр Сич.

На Личаківському кладовищі у Львові голови обласних рад вшанували пам’ять воїнів російсько-української війни.

Також Ірина Гримак та Олександр Сич ознайомилися з експозиціями музеїв Дім Франка та Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові.

«Наші музеї працюють попри війну і необхідність переховувати цінні експонати. Організовують театралізовані екскурсії, виставки сучасних художників, запрошують на лекції і майстер-класи, видають наукову літературу. У свою роботу музейники вкладають душу і любов. І це дає чудовий результат. Мій колега, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич за фахом історик, автор нарисів та досліджень на тему героїчного минулого України, націоналізму та сучасної політики. Тому у Львові йому було цікаво відвідати місця, пов’язані з життям і творчістю видатних українців Франка і Грушевського, які мали визначальний вплив на формування світогляду українців», – зазначила Ірина Гримак.

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

2 хв. тому

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

7 години тому