Новини

Львівщину відвідала аграрна делегація із Данії

​​Сьогодні Львівщина прийняла одну з найбільших офіційних іноземних аграрних делегацій, які приїжджали в Україну від початку повномасштабної війни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську ОВА.

Це делегація Королівства Данія на чолі з Міністром продовольства, сільського господарства та рибальства Якобом Єнсеном.

Провели у Львівській ОВА круглий стіл щодо співробітництва України та Данії в агропромисловому секторі. 

📍Львівщина є одним з головних партнерів данського бізнесу у нашій державі. Наприклад, найбільший виробник свинини у нашій області – це данський бізнес. Він, до слова, є і одним з найбільших в Україні. Але ми зацікавлені і в органічному рільництві, молочних заводах, біогазових установках, розвитку дорадчої служби для малих фермерських господарств, у тому, щоб українські фермери виходили на новий якісний рівень ведення бізнесу й будемо вдячні за підсилення у цих напрямах.

📍Йшлося також про можливість навчання представників органів місцевого самоврядування України у муніципалітетах Данії. Ми рухаємося у ЄС, і нам є що перейняти у Данії у стандартах місцевого, фінансового управління та питаннях децентралізації.  

Пан Єнсен зазначив, що взяв до уваги наші пропозиції і найближчим часом дасть зворотний зв’язок. За результатом зустрічі він також наголосив, що данський бізнес комфортно почувається на Львівщині, тому данські інвестори налаштовані засновувати в Україні і у нашій області зокрема ще більше фермерських господарств – щоб посилити співпрацю Україна – ЄС. 

Дякуємо народові й уряду Данії за підтримку України у цивільному та військовому секторах і на шляху до інтеграції нашої держави з Євросоюзом. Працюємо над збільшенням присутності данського бізнесу на Львівщині і над започаткуванням нових дансько-українських підприємств. 

Дякую Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському за ініціативу проведення цієї події у Львівській ОВА і за лобіювання тих питань, які можуть розширити можливості експорту сільськогосподарської продукції з України в країни Євросоюзу.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Данія

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

24 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

1 день тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

1 день тому