Новини

Львівщина прийняла зустріч високого рівня у «страсбурзькому форматі»

Центр експертизи доброго врядування Ради Європи зібрав у нашій області представників ВРУ, Уряду, Офісу Президента, Представництва Президента України в Криму, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, окремих військових адміністрацій, а також представників та консультантів Ради Європи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОДА.

Дискутували щодо вдосконалення системи багаторівневого врядування в Україні. 

У ході свого виступу наголосив, що дуже важливо чітко окреслити сфери та напрями діяльності органів місцевого самоврядування, які підлягають контролю з боку держави на предмет їхньої законності. І це не має переростати у втручання у виключні повноваження ОМС. 

Найкращим варіантом проведення моніторингу актів органів місцевого самоврядування, які підлягають нагляду, є їхня діджиталізація. 

У людей повинна бути можливість ознайомитися з проєктами рішень. Це дозволить в обов’язковому порядку забезпечити законні терміни обговорення важливих для громадськості проєктів рішень ОМС, а громадським активістам і представникам органів влади – своєчасно реагувати на проєкти рішень, які можуть порушувати права людини та громадянина.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

3 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

4 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

5 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

6 години тому