Новини

Львівщина попрощалася з Новітніми Героями російсько-української війни (ФОТО)

Сьогодні, 10 лютого, у Львові попрощалися з чотирма Новітніми Героями –Андрієм Филипчуком, Андрієм Копичиним, Денисом Яковлєвим, Сергієм Золотарьовим, які загинули, захищаючи Україну.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Чин похорону відслужили в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Поховали військовослужбовців на Личаківському кладовищі у Львові.

Андрій Филипчук (25.09.1989-2.02.2023) народився у селі Хишевичі Львівської області в родині археолога Михайла Филипчука.
З 2015 року обіймав посаду заступника директора з наукової роботи комунального закладу Львівської обласної ради «Історико-культурний заповідник «Давній Пліснеськ». Археолог, історик, гід-екскурсовод по Львову та Пліснеську. Керівник Пліснеської археологічної експедиції (2016-2021 рр.), член ВГО “Спілка археологів України” та ГО “Підгірці-Шолом”. Автор понад 150-ти наукових та науково-популярних праць і монографій.
Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Боронив державу у лавах 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. На фронті опанував професії бойового медика та навідника СПГ-9 “Спис”. Виконував бойові завдання у “найгарячіших” точках Луганщини та Донеччини.
В Андрія Филипчука залишилися дружина, маленький син та сестра.

Львів’янин Андрій Копичин (10.06.1967-02.02.2023) у мирний час працював у Публічному акціонерному товаристві “Львівський завод “Автонавантажувач” та у Товариствах з обмеженою відповідальністю “Комфорт-Сервіс” і “ЕФЕ Бетон”.
Із перших днів повномасштабного вторгнення вирішив стати на захист Батьківщини та вступив до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України.
У Андрія Копичина залишилися мама, дружина, син із родиною, донька, хрещені діти та племінники.

Уродженець Горлівки Донецької області Денис Яковлєв (09.08.1984-01.02.2023) активно підтримував Революцію Гідності, виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Брав участь у боях за Дебальцеве, Станицю Луганську та на Світлодарській дузі.
Із початком повномасштабного вторгнення боровся із державою-терористом у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних сил України.
У Дениса Яковлєва залишилися дівчина, син та донька.

Львів’янин Сергій Золотарьов (22.12.1980-03.12.2022) із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування “Захід” Сухопутних військ Збройних сил України. Виконував бойові завдання на Східному та Південному напрямках.
У Сергія Золотарьова залишилися дружина, троє синів, батьки, сестра, теща та хрещена донька.

Львівська обласна рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв.
Вічна пам`ять!

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

56 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому