Львівщина оговтується від потопу (ВІДЕО)

Новини 21 Травня, 2021 1 072

Червоноград затопило. Фото Підслухано у Червонограді/ФБ

Сильний дощ у Червонограді почався вчора, 18 травня, близько 17:00. Вже за кілька годин підвали житлових будинків, присадибні ділянки та низка вулиць опинилися під водою. Місцеві мешканці та надзвичайники розповіли як боролися із наслідками негоди.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Будинок жителя Червонограда Віталія Чайки затопило вчора ввечері. Попри зусилля господаря, вода і надалі стоїть в будинку.

“Я приїхав десь об 11 годині, а зайти було неможливо, тут повністю все плавало. Вже більш-менш вода зійшла, адже була по рівень батареї. Килими у воді стояли, все повністю було у воді, у всіх кімнатах. Тут ще досі вода стоїть”, — каже Віталій Чайка.

Оксана Кішко добирається додому в гумових чоботах. Її будинок теж підтопило.

“Вода пішла через фундамент і до хати. А в будинку якраз почали ремонт. Тепер доведеться переробляти те, що вже зроблено. Підлога ще досі мокра. То я ще зранку повитирала все”, — каже мешканка міста.

Окрім будинків затопило присадибні ділянки.

“Весь город затопило, сусідів теж затопило. Від сусідів вода до нас пішла. Ще такого не було, щоб вже так сильно затопило”, — каже Надія Матасова.

Рятувальники почали працювати о 22:00. З того часу — без перерв.

“Автобус з людьми було підтоплено, також рятували багато автомобілів. Потім мали виїзд до лікарні. Там була загроза затоплення підвалів, де знаходилися електрощитові. А там люди на ШВЛ, то ми мусили всі сили залучити для ліквідації тієї ситуації, яка виникла в лікарні. Вже потім поїхали людям на допомогу”, — каже начальник 33-ї державної пожежно-рятувальної частини Червонограда Андрій Зеленюх.

За відомостями гідрометцентру, такі інтенсивні дощі в місті востаннє були 40 років тому.

“Зливова система не впоралася з тими завданнями, які на неї покладені, але вона й не була розрахована на таку кількість опадів, щоб одномоментно їх пропустити. Зараз працівники очищають дренажні колодці та решітки від сміття, адже зараз відбувається процес косіння газонів і це спровокувало те, що решітки забивались”, — каже перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко.

Дощова каналізація міста, за словами заступника міського голови, була збудована в 60-х роках. Проводити реконструкцію поки не планують, адже для цього потрібні великі капіталовкладення.

Коментарі

Позначки: , , ,