Львів’янина судитимуть за публічне поширення комуністичної символіки

Новини 29 Серпня, 2024 38

Бойовика ЛНР засуджено до 8 років за ґратами 

У розповсюдженому контенті упродовж листопада-грудня 2021 року чоловік розміщував публікації із фотозображенням герба СРСР. А також параду військовослужбовців на Червоній площі у Москві, де зображена червона зірка з серпом і молотом

Прокурори Франківської окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця російської федерації за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що обвинувачений, використовуючи власну сторінку у забороненій соціальній мережі «Однокласники», систематично поширював публікації, які містять пропаганду комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

У розповсюдженому контенті упродовж листопада-грудня 2021 року чоловік розміщував публікації із фотозображенням герба СРСР. А також параду військовослужбовців на Червоній площі у Москві, де зображена червона зірка з серпом і молотом.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ЛРУП №2 ГУ НП у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,