Новини

Львів’янина планують призначити віце-прем’єром — документ

Профільний комітет Верховної Ради планує схвалити призначення голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віце-прем’єра та міністра розвитку громад та територій України.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на НВ, про це йдеться в порядку денному комітету з питань організації державної влади, яке є в розпорядженні НВ.

Згідно з документом, на засіданні у п’ятницю, 17 січня, депутати планують розглянути звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій та призначення Дениса Шмигаля віце-прем’єр-міністром та головою Міністерства.

Нагадаємо, що очільниця Міністерства розвитку громад та територій Альона Бабак йде у відставку.

За даними джерела НВ у Слузі народу, офіційною причиною звільнення буде вказано «власне бажання міністра». Звільнення міністра не пов’язане з оприлюдненням плівок Гончарука.

Нардеп від Слуги народу Олександр Качура заявив, що відомство очолить Денис Шмигаль — нинішній очільник Івано-Франківської ОДА, який працював директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК Західенерго).

Фото: НВ

Довідково. Денис Шмигаль народився та навчався у Львові. Вищу освіту також отримав у рідному місті.

Так, у 1997 році Шмигаль отримав червоний диплом інженера-економіста в Державному університеті “Львівська політехніка”.

У 2003 році йому присвоїли науковий ступінь кандидата економічних наук. Він захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Також Шмигаль стажувався і навчався за кордоном, зокрема у Німеччині за програмою підготовки менеджерів за програмою міністерства економіки та енергетики Німеччини.

У 2000-х роках займався бізнесом та працював на керівних посадах у різних львівських компаніях та заводах.

Вже у 2009 році став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі у Львівській ОДА. Через 2 роки почав керувати громадською організацією “Інститут регіонального розвитку”.

У 2014 році Шмигаль працював заступником обласного управління Фіскальної служби. За кілька років звільнився і пішов віцепрезидентом та гендиректором компанії “Львівхолод” – мережі магазинів “Рукавичка”.

У січні 2018 року Шмигаль зайняв крісло директора Бурштинської ТЕС – найбільшого в регіоні виробника електроенергії, що належить холдингу олігарха Ріната Ахметова. Підприємство розташоване в Івано-Франківській області.

Шмигаль у 2014 році балотувався у народні депутати Верховної Ради по виборчому округу №121 (Львівська область). Він був самовисуванцем, не належав до жодної з партій. Кандидат у нардепи отримав найменшу підтримку виборців серед конкурентів – лише 188 голосів.

У 2015 році він також балотувався до Львівської облради від партії “Народний контроль”.

У червні 2019 року Шмигаль став одним з трьох кандидатів на посаду Львівської ОДА. Проте на цю посаду президент Володимир Зеленський призначив юриста Маркіяна Мальського.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

4 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

8 години тому