Львів стане молодіжною столицею Європи (ФОТО)

Новини 16 Липня, 2024 146

Зустріч у Львівській обласній раді

У 2025-у Львів стане Молодіжною столицею Європи. Цей титул, який місту надають на рік, означатиме багато можливостей для молоді: нові молодіжні міжнародні проєкти і гранти, інвестиції у молодіжну політику та економіку, конференції, табори – загалом понад 1000 різноманітних активностей впродовж року.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Проте і місто, і ціла Львівщина готується до статусу молодіжної столиці вже зараз.
Зокрема, сьогодні у Львівській обласній раді відбулася зустріч зі студентами “Молодіжна столиця 2025”.

У заході взяли участь уповноважений з прав людини Італійської Республіки Маріно Фарделлі, представник українського омбудсмена на Львівщині Тарас Подвірний, представники наукових та культурних установ з боку України та Італії.

Розмову присвятили різним практичним інструментам, які допоможуть молоді брати активну участь у громадському та соціальному житті області, волонтерити, а також знати, як захистити себе, в разі надзвичайних ситуацій або порушення прав людини.

Практичним результатом цієї зустрічі стане участь 15 її учасників у міжнародній конференції в Римі, яка має відбутися вже восени.

Від імені Львівська обласна рада порадив молоді вірити в нашу перемогу, вірити в Україну, залишатися тут, або повертатися сюди, щоб діяти і втілювати найсміливіші мрії, розвиватися в науці чи мистецтві, в політиці, в бізнесі, у громадському житті. Українці вже показали, що ми – найвідважніша та найзгуртованіша нація. Наша молодь вже вражає цілий світ. Так і буде надалі, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,