Новини

Львів прощається із двома захисниками (ФОТО)

Сьогодні Львівська громада попрощається з двома захисниками

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛМР.

🕯 Юрій Мочульський (06.05.1995-29.08.2023) Народився у селі Купче Львівської області. Навчався у Буському опорному закладі загальної середньої освіти. Досягнувши неабияких успіхів у спорті, Юрія перевели до Київського обласного центру олімпійської підготовки. Кандидат у майстри спорту України. Займався легкою атлетикою. У 2014 році вступив до Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Після завершення навчання працював механіком за кордоном. У перший день повномасштабного вторгнення рф повернувся в Україну та вступив до лав 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та вступив до лав «Азову», де виконував обовʼязки командира взводу.

🕯 Тарас Гурський (15.01.1967-05.09.2023) Уродженець селища Розділ Львівської області. Здобув вищу освіту у Національному лісотехнічному університеті за спеціальністю «Лісове господарство». Із 1995-го року працював лісничим у Брюховицькому лісництві. Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня. Після повернення до цивільного життя продовжив працювати у лісництві. У 2017 році підписав контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою «Едельвейс». Із початком повномасштабного вторгнення рф повернувся на фронт. Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Загинув 5 вересня під час виконання бойового завдання.

Чин похорону Юрія Мочульського розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 10:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна у рідному селі Купче Львівської області.

Чин похорону Тараса Гурського розпочнеться об 11:00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Брюховичах (вул. о. Іздрика, 6). Поховають воїна на місцевому кладовищі у Брюховичах.

Світла пам’ять Героям! 🇺🇦

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

22 хв. тому

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

18 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

18 години тому