Львів отримав перший трамвай з Берліна

Новини 30 Травня, 2024 34

Відео

У середу, 29 травня, Львів отримав перший з партії подарованих трамваїв КТ4D з Берліна. Вже сьогодні в депо мають доставити другий вагон. На маршрути вони зможуть виїхати орієнтовно у липні цього року.

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пише Четверта студія.

«Перший вагон вже у Львові. Сьогодні очікуємо прибуття наступного. Далі наші працівники візьмуться за їх переобладнання під існуючу ширину колії, і орієнтовно у липні можна буде запускати перші вагони на рейс. Попередньо «берлінці» курсуватимуть на маршрутах №3 та №6», – розповів Олег Забарило.

Поетапно до Львова доставлять і решту трамваїв. Нагадаємо, загалом Берлінська транспортна компанія безкоштовно передає місту 12 робочих вагонів та запчастини до них.

Крім того, у другому півріччі цього року Львів також безкоштовно отримає, запчастини до них та обладнання з Берна.

Зауважимо, останнім часом у місті суттєво оновили рухомий склад електротранспорту. Так,  впродовж 2021-2024 років за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України» Львів придбав.

Крім того, у Львові наявні трамваї, пристосувавши їх для перевезення маломобільних людей.

Коментарі

Позначки: ,