Новини

ЛНУ імені Івана Франка шукає, де поселити 500 студентів (ВІДЕО)

У гуртожитках Львівського національного університету імені Івана Франка не вистачає місць для поселення студентів. За словами голови профкому студентів Франкового вишу Миколи Спересенка, близько 500 студентів не зможуть поселити у гуртожитках університету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Цьогоріч в університет імені Івана Франка вступило близько 5 тисяч студентів. Частина з них претендує на поселення в гуртожиток.

“Цього року ми маємо більшу кількість студентів на бакалавраті, ніж попереднього. Відповідно — кількість місць, які зазвичай звільнялися для студентів, які вступають на перший курс, цього року ще зменшилася. Зараз активно співпрацюємо іншими закладами вищої освіти щодо виділення нам додаткових місць”, — розповів голова профкому студентів Університету Микола Спересенко.

Він каже, цьогоріч можуть заселити у гуртожитки ЛНУ імені Івана Франка близько тисячі студентів. Зараз адміністрація закладу домовляється з керівництвом інших університетів, аби розмістити своїх студентів.

“Це Львівський аграрний університет, Львівський лісотехнічний інститут, комерційна академія. Студентам повідомляють, що є пропозиція проживання у гуртожитку того чи іншого ВНЗ”, — каже директор студентського містечка Університеті імені Івана Франка Мирон Микита.

За проживання в гуртожитку студенти платять 520 гривень на місяць. За словами ріелтора Євгена Яремка, студенти часто орендують житло.

“Студентський варіант – це недороге житло, у межах 5-7 тисяч гривень. Звичайно, студенти по-двоє, по-троє живуть. Щоб платити приблизно дві з половиною тисячі гривень з людини”, — каже рієлтор Євген Яремко.

Зараз Університет має 10 гуртожитків для студентів. Ще один гуртожиток будують. Він буде розрахований на 500 місць.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

21 годину тому