Новини

Лікарям можуть дозволити приймати хворих українців без декларації

На період карантину МОЗ рекомендуватиме надати лікарям таку можливість

Міністерство охорони здоров’я рекомендуватиме збільшити кількість лікарів у центрах первинної медико-санітарної допомоги, які б могли приймати пацієнтів з симптомами коронавірусу без підписаної декларації. Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

Ляшко зазначив, що наразі МОЗ зіткнулося з ситуацією, коли все ще велика кількість українців не підписали декларації з сімейними лікарями. Він також закликав громадян переглянути це рішення і виправити ситуацію найближчим часом.

“В іншому випадку ми будемо рекомендувати створити при центрах первинної медико-санітарної допомоги, додатково укомплектувати їх лікарями, які будуть надавати і консультувати хворих на коронавірус на період епідемії в Україні. Саме тих пацієнтів, у яких відсутні декларації”, – уточнив Ляшко.

Він також додав, що, при наявності симптомів коронавірусу – високої температури, сухого кашлю і ускладненого дихання, українці повинні невідкладно звернутися за медичною допомогою, зокрема – викликати екстрену медичну допомогу.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

3 години тому

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

18 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

23 години тому