Лікарі Львівського онкоцентру провели симультанну операцію пацієнтці з двома видами раку

Новини 11 Жовтня, 2024 325

Дбайте про себе і не відкладайте візити до лікаря, адже ваше здоров’я перш за все у ваших руках!

Лікарі Львівського онкоцентру провели симультанну операцію пацієнтці з двома видами раку. Хірурги одночасно видалили жінці пухлину грудної залози та пухлину яєчників.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівського онкоцентру.

42 річна львівʼянка звернулася до мамолога після того, як помітила ущільнення у грудях. Жінці провели необхідні обстеження і діагностували рак грудної залози. Проте під час додаткових досліджень лікарі виявили ще одне онкозахворювання: пухлини яєчників, які поширювалися в черевній порожнині.
Тобто у жінки одночасно розвивалось два онкологічних захворювання.

Після проведення діагностичної лапароскопії, яка підтвердила рак яєчників, лікарі зібрали мультидисциплінарний консиліум.

Спочатку жінці призначили хіміотерапевтичне лікування. Наші спеціалісти підібрали необхідні препарати, які одночасно боролись з обома пухлинами. Після успішного завершення курсу хіміотерапії пацієнтці вирішили видалити злоякісні новоутворення.

Аби зменшити навантаження на організм жінки та якомога швидше розпочати лікування, онкологи поєднали два хірургічні втручання в одну операцію.

Операція проводилася в два етапи. Спочатку лікарі виконали односторонню мастектомію з видаленням лімфатичних вузлів для лікування раку грудної залози. Потім було проведено пангістеректомію за методикою Хадсона — видалення матки, яєчників, фалопієвих труб та шийки матки для лікування раку яєчників.

Сьогодні пацієнтка почуває себе добре, попереду її чекає додаткове лікування, аби не дати шансу хворобі повернутись.

“Ми ж нагадуємо, що жовтень – місяць обізнаності про рак грудної залози. Тож це ще один привід нагадати вам про важливість регулярних профілактичних обстежень. Раннє виявлення раку може врятувати життя! Пам’ятайте, що в нашому центрі доступні найсучасніші методи діагностики, а також висококваліфікована допомога, яка дає можливість виявити захворювання у ранніх стадіях і забезпечити максимальні шанси на повне одужання”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,