ЛеоКарт має стратегічне значення для безпеки Львова

Новини 19 Червня, 2024 160

Колаж Андрій Маринюк

Стало відомо коли у Львові запрацює пересадковий е-квиток

У Львові відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань транспорту, зв’язку та міської мобільності.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Галінфо.

На розгляду комісії знову обговорювали питання впровадження у Львові електронного квитка, на який місто взяло кредит в розмірі 11 мільйонів євро і який з 2017 року досі не можуть повноцінно реалізувати (як повідомляло Суспільне, першочергово термін реалізації проєкту становив 9 місяців).

Як повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, який з 2021 року “впроваджує” у Львові електронний квиток, система пересадкових поїздок буде реалізована найближчим часом і технічно для цього все готове.

Також Олег Забарило, на запитання члена комісії Андрія Стеця, запевнив, що пересадковий квиток у Львові буде запроваджений швидше чим Україні дадуть обіцяні літаки F-16.

“Дещо відтермінувалось у зв’язку з хакерською атакою. Спочатку пересадки будуть реалізовані лише для ЛеоКарт, далі будемо переходити на банківську картку. По готівці пересадка не планується”, – додав Забарило.

Директор департаменту міської мобільності також повідомив, що питання введення абонементів на проїзд в громадському транспорті зараз не стоїть на порядку денному.

Стосовно обіцяного додатку ЛеоКарт для мобільних телефонів, то його запуск планують з другого півріччя цього року. На даний час над його розробкою, з 2019 року працює компанія SoftServe. Додамо, що в січні 2022 року львів’янам вже презентували готовий мобільний додаток і як повідомляв Олег Забарило в коментарі виданню Твоє місто, в березні 2022 року він стане загальнодоступним.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,