Новини

Лебедям на Левандівському озері нічого не загрожує, – екологи

Львів’ян закликають не поширювати панічні настрої щодо перебування лебедів на Левандівському озері. За наявності сильних морозів їх заберуть на зимівлю.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» у ФБ голови правління громадської організації «Еко захист» Ореста Залипського.

«Лебеді на Левандівському озері. Наболіла тема для львів’ян, яка утворює багато обговорення, і звернень. Отож, по суті птахам які зараз на озері нічого не загрожує, так як лебідь витримує до -35 морозу. Ну звичайно цілу зиму їх там тримати ніхто не буде.  Але зараз потреби і можливості забирати птахів немає, про них ніхто не забув.  Тільки за наявності сильних морозів коли птахи стануть на лід їх буде забрано на зимівлю в Домівку Врятованих Тварин. У іншому випадку, коли є ще не замерзла вода, а навкруги лід можна нашкодити птаху (коли сіткою чи будь-яким іншим методом будуть сунути їх до берега, крига яка зараз тонка може поранити їм лапи). Тож прошу всіх мешканців не створювати паніки навколо цих двох птахів», – зазначив у дописі голова правління громадської організації «Еко захист» Орест Залипський.

Скриншот ФБ

 

Коментарі

Ольга Корнієнко