Новини

Команда Порошенка забезпечила енергетичну незалежність України, – експерт

Заступниця Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції, волонтер Наталія Бойко, яка йде на парламентські вибори за списком партії “Європейська Солідарність”, наголосила на необхідності розбудовувати вітчизняні газові і енергетичні ринки та інтегрувати їх в європейські ринки. Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Прямий“.

“5 років у нас була дуже чітка політика – ми максимально робили все для забезпечення енергетичної безпеки і незалежності від російського агресора. Зараз не лише не можна послаблювати позиції, починати загравати в дискусіях з росіянами про знижку на газ, яку вони можуть нам дати з барського плеча, потрібно й далі максимально тримати напрямок на євроінтеграцію енергетичного сектору.

Дуже багато було вже зроблено, нині крок за кроком потрібно вибудувати наші ринки газу та електроенергії, пізніше інтегруючи їх в європейські ринки і таким чином зістрибнути з російської газової “голки” – додала Наталія Бойко.

Вона нагадала, яку високу ціну заплатила Україна за знижку на російський газ – це російський флот, війна, окупація Донбасу.

“Я не хочу такої знижки, я хочу, щоб Україна будувала сильний енергетично незалежний сектор. Звісно, паралельно варто збільшувати видобуток українського газу, формувати міцні ринки і рухатись в Європу” – переконана Наталія Бойко.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

15 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

16 години тому