Новини

Колишній глава МЗС Румунії виступив за поділ України

Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями РФ, Угорщині, Польщі та Румунії. У посольстві назвали такі заяви неприйнятними.

Про це він заявив під час презентації своєї книги 14 вересня, пише «Четверта студія».

“Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна перебуває в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичиною – Польщі, Румунії – Буковину, а Росії – Донбасом і Кримом. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти”, – заявив Марга.

Він також заявив, що “Румунія має триматися трохи далі від війни”, що війна завершиться безпековою угодою США, Китаю, Росії та ЄС, а також запевнив, що Україна нібито “далека від демократії”.

Водночас у посольстві України в Румунії назвали такі заяви неприйнятними.

“Шкодуємо, що колишній міністр Андрей Марга європейської й демократичної держави виступає з заявами, які ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права, зокрема непорушності кордонів. Забезпечення повної поваги до цих принципів — основа безпеки та стабільності на континенті. Такі заяви є неприйнятними за будь-яких обставин. Вони є особливо кричущим відхиленням у час, коли Україна героїчно захищає свою незалежність та безпеку усієї Європи”, – йдеться в повідомленні посольства.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

6 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

6 години тому