Керівник “Арени Львів” Юрій Майборода отримав підозру у службовій недбалості

Новини 03 Липня, 2024 41

Фото: Арена Львів

Мене хочуть посадити під цілодобовий домашній арешт, зараз тільки під нічний, хоча я взагалі як держпосадовець не виїзний з країни

У Львові правоохоронці повідомили керівнику державного підприємства про підозру в службовій недбалості

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівської області.

Як встановили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з співробітниками відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, сума завданих державі збитків становить 2,9 мільйнів гривень.

Як встановили правоохоронці, у 2023 році керівник підприємства неналежно організував процедуру закупівлі комплекту обладнання для облаштування системи відеомоніторингу, внаслідок чого поставка товару та монтаж обладнання відбулось із заздалегідь завищеною очікуваною вартістю на загальну суму 8,6 мільйонів гривень.

За результатами торгів у приватного підприємства було закуплено: камери відеоспостереження, робоче місце оператора, програмне забезпечення, мережеве сховище та інше обладнання.

Проте, різниця між закупівельною вартістю та вартістю реально встановленої техніки склала 2,9 мільйонів гривень. Таким чином, державі завдано збитків на вказану суму.

Правоохоронці повідомили керівнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

У повідомленні поліції не вказано, про яке саме підприємство йдеться, однак в ухвалі слідчого судді, опублікованій в Єдиному державному реєстрі судових рішень йдеться про ДП “Арена Львів”. Керівник підприємства Юрій Майборода у коментарі LVIV.MEDIA підтвердив факт одержання підозри.

За даними правоохоронців, Юрій Майборода восени 2023 року неналежно організував процедуру закупівлі обладнання для облаштування системи відеомоніторингу, внаслідок чого поставка товару та монтаж обладнання відбулось із завищеною вартістю на загальну суму 8,6 мільйона гривень. За результатами торгів у приватного підприємства закупили камери відеоспостереження, робоче місце оператора, програмне забезпечення та мережеве сховище. Проте, різниця між закупівельною вартістю та вартістю реально встановленої техніки склала 2,9 мільйона гривень.

Юрій Майборода не вважає себе винним

У коментарі для LVIV.MEDIA Юрій Майборода повідомив, що отримав підозру у п’ятницю 28 червня. Він стверджує, що не порушував закону, і дії правоохоронців стали для нього несподіванкою.

Усе було проведено згідно з усіма вимогами та нормами. Був тендер оголошений на Prozorro. Уповноважений з державних закупівель на нашому підприємстві все перевіряв. Наш IT-працівник приймав товар, він стверджував що все відповідає закупівлі. Він підписав акти приймання і передачі, а я затвердив. Потім виявилось що камери чи то процесори, я не сильно в цьому розбираюся, мали невідповідне маркування. В результаті все одно камери працювали добре. Закуплені камери працювали навіть краще, ніж ті що повинні були бути”, — сказав Юрій Майборода.

Юрій Майборода, який до відсторонення обіймав посаду першого заступника директора ДП “Арена Львів”, не розуміє чому його хочуть притягнути до кримінальної відповідальності. “Звинувачують у всьому мене, бо я розпорядник коштів. Я ж не можу розбиратись у всіх процесах, я не маю відповідної кваліфікації. Є люди, які відповідають за певні речі. Це ж не означає, що на “Арені” ніхто не повинен працювати, тільки має бути один керівник і він за всіх і все буде робити. Чомусь на мене це все треба начепити. Оголосили про підозру і відсторонили від обовʼязків. Це все натягнуто на вуха. Процесом закупівлі взагалі почала займатись моя попередниця [Ольга Манько очолювала “Арену Львів” з грудня 2020 року до вересня 2023 року]. Я завжди до таких речей, як тендери, ставився відповідально” — розповів Майборода.

Також Юрій Майборода відзначив, що справа розвивається дуже швидко. “В кінці жовтня 2023 була оголошена закупівля. Кримінальне провадження відкрили в листопаді, фактично за тиждень до того як ми мали отримати закуплений товар. А кошти за закупівлю повинні були надійти ще пізніше. Мене хочуть посадити під цілодобовий домашній арешт, зараз тільки під нічний, хоча я взагалі як держпосадовець не виїзний з країни” — зазначив Юрій Майборода.

Коментарі

Позначки: , ,