Новини

Кандидати від «БПП «Солідарність» перемогли у 52 ОТГ по всій Україні

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 23 грудня, більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії “БПП “Солідарність”.

Загалом перемогу отримують 52 кандидати від партії «БПП «Солідарність», повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу БПП.

“Найбільше громад кандидати від “БПП “Солідарність” очолять у Черкаській області – 20, у Волинській області – 8, Львівській області – 3. У Київській області партія отримала 100-відсотковий результат – 4 з 4 громад очолять кандидати від БПП”, – йдеться у повідомленні

Результати інших політичних сил, за даними БПП, виглядають так: ВО “Батьківщина” – 5 ОТГ, Аграрна партія – 2, “УКРОП” – 2, ВО “Свобода” – 1, “Самопоміч” -1, Народна партія – 1 ОТГ.

У прес-службі БПП підкреслюють, що кандидати від політсили перемогли з великим відривом від конкурентів.

“Зокрема, у Лип’янській ОТГ на Черкащині кандидат від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Сергій Іщенко отримав понад 90% голосів виборців. Учасник АТО Михайло Олефірчук, який очолить Гуто-Боровенську ОТГ на Волині, отримав 61% голосів виборців. Він був мобілізований в 2014 році. Проходив службу в 51-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ на території Луганської та Донецької областей ( в тому числі – під Іловайськом). Нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня. У Ковалівській ОТГ на Київщині Раїса Клюковська набрала понад 90% голосів”, – зазначають у БПП,

Також за попередніми даними підрахунку 75% голосів, партія отримала 370 мандатів депутатів ОТГ. Інші партії: ВО “Батьківщина” – 322, Аграрна партія – 83, Радикальна партія – 43, “УКРОП” – 68, Народний фронт – 27, депутати – самовисуванці – 191.

Як повідомлялося, 23 грудня відбулися перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ.

Вибори відбулися у 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ в 13 областях України. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).

За попередніми підрахунками, у цих виборах змогли взяти участь близько 453 тисяч виборців.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

18 години тому