Новини

Історико-краєзнавчому музею у Винниках виповнилося 30 років

З нагоди відзначення 30-ї річниці функціонування комунального закладу Львівської обласної ради  «Історико-краєзнавчий музей», у Винниках зібралися представники громади, місцевої та обласної влади, закордонні гості.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Участь в урочистому заході взяли голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета, голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко та депутатка обласної ради Соломія Риботицька.

«Колектив музею зумів зберегти величезний потенціал переданий нам у спадок від минулих поколінь. Експонати, які тут оберігаються є нашим сильним джерелом для творчості та розвитку. А ще у цьому приміщенні завжди багато гарних людей, здатних творити якісні проєкти», – привітав працівників музею Іван Щурко.

Святослав Шеремета також наголосив на важливості праці істориків, археологів, пошуковців, які творили цей музей впродовж 30 років.

«Винниківський музей сьогодні –  це приклад музейної справи. Тут завжди цікаво, а експозиція не поступається європейським зразкам», – наголосив Святослав Шеремета.

За багаторічну, сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток музейної справи депутати вручили директорові музею Ігореві Тимцю почесну відзнаку Львівської обласної ради «30-років Незалежності». З нагоди ювілею працівники історико-краєзнавчого музею у Винниках нагороджені грамотами Львівської обласної ради.

Соломія Риботицька зазначила, що багаторічна праця колективу підтверджує цінність, самобутність і високий рівень музейної справи в Україні. «Все залежить від менеджера  і від колективу. Сподіваюся, що задуманий нами спільний проєкт – «музей переселенців» також незабаром постане у Винниках», – акцентувала депутатка.

З нагоди свята організатори представили гостям оновлену експозицію та  провели науково-методичний семінар на тему: «Музей: минуле, сучасне, майбутнє». Також з  нагоди 30-річчя музею, погасили спеціальну ювілейну марку, презентували фотоальбом «Галичина XX ст. у світлинах Юліана Дороша» та  новий примірник щорічного видання «Наукові студії».

Довідково: у винниківському  історико-краєзнавчому музеї відкрито сучасну інтерактивну експозицію, де представлені археологічні артефакти Західного регіону України. Також працівниками музею розроблено новий туристичний маршрут – «Глинянським шляхом», який об’єднує нові цікаві та перспективні музейні об’єкти, зокрема у Музеї ткацтва та килимарства у м. Глиняни та «Панській садибі у с. Журавники».

На сьогодні музейні фонди налічують понад 80 тисяч експонатів, щороку збірка експонатів поповнюється новими предметами.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

41 хв. тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

46 хв. тому

Садовий хоче взяти мільярд гривень кредиту

На будівництво сміттєпереробного заводу

2 години тому

Садовий знову поїхав за кордон

Провідує дітей

2 години тому