Новини

Хроніка COVID-19 на 25 квітня: спалахи заражень у приватних клініках та будинках для літніх людей

В Україні захворіли на коронавірус за добу 477 осіб. На даний момент МОЗ називає ситуацію контрольованою. За весь час пандемії в країні зафіксовано 7647 заражених, одужав 601 хворий, померли від ускладнень інфекції 193 українця. Кількість інфікованих в Чернівецькій області та Києві у рази перевищує показники захворюваності в інших регіонах країни.

Як пише “Четверта студія”, детальніше про географію поширення коронавірусу, а також статистика МОЗ – в матеріалі РБК-Україна.

Статистика по областям на 25 квітня

Чернівецька область – 1199 інфікованих. За добу захворіло на коронавірус 59 мешканців регіону. МОЗ вважає, що зростання кількості інфікованих пояснюється масовим відвідуванням храмів. Вперше в Україні зараження COVID-19 зафіксовано в області 3 березня.

Київ – 1122 інфікованих. Мер Києва Віталій Кличко поінформував про 63 заражених за останні 24 години. Серед нових інфікованих 9 священнослужителів: 5 випадків захворювання виявлено у Києво-Печерській Лаврі, три у Покровському Голосіївському монастирі і ще один у жіночому монастирі Святого Пантелеймона. “Майже 10% з тих, хто захворів коронавірусом в Києві, це медики: лікарі, медсестри, молодший медичний персонал. 111 медиків заразилися коронавірусом, 16 з них лікуються в стаціонарах“, – уточнює Кличко. Вперше випадки інфікування COVID-19 підтверджено у Києві 16 березня.

Івано-Франківська область – 684 інфікованих. За інформацією МОЗ, за добу заразилися 40 мешканців регіону. Перші випадки хвороби виявлено в області 19 березня.

Тернопільська область – 532 інфікованих. За останні 24 години кількість інфікованих в області зросла на 33 пацієнтів. Перші випадки зараження на Тернопільщині зареєстровано 19 березня.

Київська область – 505 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров’я, 54 випадки зараження підтвердилися в області за добу. У двох гуртожитках під Києвом проходить дезінфекція. У селі Петропавлівське Бориспільського району в гуртожитку жила інфікована медпрацівниця, а в Гостомелі хворий військовослужбовець Нацгвардії. Перші інфіковані в області зафіксовано 17 березня.

Рівненська область – 437 інфікованих. У Рівному помер 68-річний заражений на коронавірус чоловік. Хворий мав важку супутню патологію. За словами лікаря, пацієнта привезли після операції у важкому стані. Медики добу боролися за його життя. За даними Міністерства охорони здоров’я, кількість нових інфікованих за добу в регіоні зросла на 41 особу. Перший заражений COVID-19 виявлено в Сарненської районної лікарні 27 березня.

Вінницька область – 370 інфікованих. За добу в області заразилися 17 мешканців регіону. Щодо 4 хворих працівників повідомило підприємство “Укроборонпрому”. Перші інфіковані у регіоні зареєстровано 25 березня.

Як повідомляє  Укроборонпром, “за останній тиждень серед працівників одного з підприємств Укроборонпрому у Вінницькій області підтвердили 4 нових випадки захворювання на коронавірус. Після консультацій із лікарями хворі проходять лікування на самоізоляції вдома.   Вірус було виявлено у працівників одного з підприємств Концерну під час їх перебування на самоізоляції. У трьох з чотирьох захворювання перебігає майже безсимптомно”.

Житомирська область – 309 інфікованих. У Бердичеві з’ясували причини спалаху захворювання серед медичних працівників. “Причиною інфікування стала безпечність, тому що практично інфікування відбулося у медичного працівника, яка контактувала із приїжджим з-за кордону. Потім, працюючи разом зі своїми колегами, на жаль, не знала, що вона є хворою і зрозуміло, що інфікування відбулося не тільки пацієнтів, але й медичних працівників”, – поінформував голова облдержадміністрації Микола Суслик. За добу в регіоні виявлено 5 нових заражених. Перші хворі COVID-19 зафіксовано в області 12 березня.

Львівська область – 298 інфікованих. 16 жителів регіону захворіли коронавірусом за добу. На даний момент у лікарнях області знаходяться 105 заражених, 5 з них у реанімації. Перший випадок інфікування виявлено у Львові 20 березня.

Як повідомив заступник директора з  медичної  частини львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник, в лікарні 105 хв., з них – 79 з підтвердженим діагнозом Covid-19, серед яких – 10 – медпрацівники різних закладів охорони здоров’я.

Кіровоградська область – 283 інфікованих. За добу в регіоні виявлено 25 нових заражених, 19 – у Кропивницькому. “Серед 25 нових інфікованих на коронавірус – 12 медпрацівників: 7 медпрацівників приватної клініки, 1 медпрацівник дитячої обласної лікарні, 1 медпрацівник обласного тубдиспансеру, 1 медпрацівник станції переливання крові, 2 медпрацівника Центру екстреної швидкої допомоги”, – поінформував голова ОДА Андрій Балонь. За весь час пандемії у регіоні померли від інфекції 24 мешканця. Перші заражені коронавірусом зареєстровано в регіоні 29 березня.

Як пише “Весь Кіровоград”, найбільше хворих медпрацівників у Кропивницькому – в приватних лікарнях. 30 із 108 захворілих на COVID-19 медиків області працюють у приватній лікарні Святого Луки та «Ацинусі». Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького Оксана Макарук під час засідання позачергової сесії органу.

Закарпатська область – 260 інфікованих. 30 мешканців області захворіли за добу. Перший випадок інфекції виявлено у регіоні 26 березня.

Черкаська область – 234 інфікованих. За добу заразилися 14 мешканців регіону. Вперше інфіковані з’явилися на Черкащині 22 березня.

Дніпропетровська область – 224 інфікованих. За даними облради, у регіоні заразилися за добу 29 осіб: у Дніпрі – 12, Кривому Розі – 10, Дніпровському районі – 3, Першотравенську – 3, і Петриківському районі – 1. Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом спалаху захворювання в трьох реабілітаційних центрах Дніпра. Перші випадки хвороби виявлено у регіоні 19 березня.

Волинська область – 203 інфікованих. За даними Міністерства охорони здоров’я, заразилися в регіоні за добу 15 осіб. Перші хворі на коронавірус на Волині з’явилися 25 березня.

Одеська область – 169 інфікованих. В Одесі у приватному будинку для літніх людей зафіксовано спалах коронавірусу. Заразилися відразу 5 осіб. За даними ЗМІ, серед інфікованих 3 медичних працівники. За добу МОЗ зафіксував 8 нових хворих коронавірусом в області. Вперше в області COVID-19 виявлено 24 березня.

Як повідомляє “Думська”, в Одесі у приватному будинку для літніх людей зафіксовано спалах коронавірусу. Наразі у пансіонаті підтверджено вже п’ять випадків Covid-19, перший з яких було зафіксовано 17 квітня.

Запорізька область – 163 інфікованих. За інформацією МОЗ, 17 жителів регіону захворіли на коронавірус за останні 24 години. Вперше інфіковані у Запоріжжі зафіксовано 25 березня.

Полтавська область – 161 інфікований. Ситуація із захворюваністю на коронавірус за добу не змінилася. Перші заражені у Полтаві зареєстровано 27 березня.

Харківська область – 118 інфікованих. За добу заразилися 17 жителів регіону. Перші дані про інфікованих зафіксовано в області 28 березня.

Миколаївська область – 104 інфікованих. Кількість заражених в регіоні зросла на 5 осіб за останню добу. Перші дві інфіковані жінки похилого віку виявлено у селі Воронівка Вознесенського району 11 квітня.

Сумська область – 90 інфікованих. За інформацією МОЗ, кількість заражених в області за добу збільшилася на одну особу. Перші інфіковані у Сумах зафіксовано 25 березня.

Херсонська область – 77 інфікованих. За добу МОЗ не зафіксовано нових заражених у регіоні. Перші випадки на коронавірус зареєстровано в області 25 березня.

Хмельницька область – 65 інфікованих. МОЗ поінформувало про трьох заражених за добу в області. Перші хворі на коронавірус у регіоні зареєстровано 27 березня.

Луганська область – 27 інфікованих. Нових заражених у регіоні за добу не виявлено. Перший випадок на коронавирус підтверджено в області 25 березня.

Донецька область – 24 інфікованих. МОЗ передає інформацію про 3 заражених за добу в регіоні. Перші хворі коронавірусом в області виявлено 18 березня.

Чернігівська область – 19 інфікованих. Кількість заражених в регіоні зросла на 2 випадки інфікування за останню добу. Вперше коронавірус виявлено в області 26 березня.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

33 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

39 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому