Холод прокоментував ситуацію щодо діяльності керівництва одного з навчально-реабілітаційних центрів Львівщини

Новини 28 Вересня, 2024 54

Юрій Холод

Офіційно

Керівництво та профільні підрозділи Львівської обласної ради максимально сприятимуть розслідуванню ситуації щодо діяльності керівництва одного з навчально-реабілітаційних центрів Львівщини

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

В.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод та представники управління майном спільної власності ради перебувають на контакті з Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо ситуації, яка склалася в одному з навчально-реабілітаційних центрів області. 

За повідомленням Омбудсмана Дмитра Лубінця, він отримав інформацію про можливе здійснення фізичного, психологічного та сексуального насилля щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині. Опісля у заклад скерували моніторинговий візит, до якого долучилися представники Національної соціальної сервісної служби України, психологи з Благодійного фонду «Голоси Дітей», «СОС Дитячі Містечка» та Офіс дітей та молоді «ДійМО».

За результатами моніторингу, в НРЦ викликали представників Національної поліції України та органи прокуратури — відкрито кримінальне провадження, зокрема за частиною 3 статті 153 Кримінального кодексу України: «сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи. 

«Львівська обласна рада та наше управління майном максимально сприятиме розслідуванню. Ми на контакті з Офісом Омбудсмана України. Приймемо усі необхідні адміністративно-управлінські рішення і зробимо все, щоб таких неприпустимих ситуацій більше на Львівщині ніколи не було», – наголосив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Скрін телеграм-каналу Політичний треш

Коментарі

Позначки: , ,