Гончаренко закликав Зеленського визнати провину перед українським народом

Новини 04 Березня, 2020 461
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Звинувачення президента Зеленського у бік Кабміну Олексія Гончарука не мають жодного сенсу, бо саме Зеленський привів цей уряд до влади.

Про це нагадав з трибуни Верховної Ради депутат “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Я слухав цей виступ, кілька разів навіть аплодував… Але я ніяк не міг зрозуміти, хто це виступає – Голобородько чи Зеленський? Якщо Голобородько, то у кінці мав з’явитися автомат. А якщо Зеленський – то до кого ви зверталися? Це ви призвели цей уряд до влади… Це ви винні, що у бюджеті отака діра, це ви винні у тому, що на митниці збирають лайки і хабарі замість того, щоб збирати гроші у бюджет, це ви винні, що ваші депутати пропонують продати собаку, щоб сплатити за газ, це ви ввели сюди гвалтівника, який продовжує тут сидіти і якого ви обіцяли забрати… І тому ваш виступ мав завершитись наступним: “Я винний перед народом України”, – сказав Гончаренко, після чого йому вимкнули мікрофон.

“Нікому не відомих людей [Зеленський] зробив урядом України. Це він привів монобільшість до влади… Тому у кінці виступу, якщо він не Зеленський, а Голобородько, він мав сказати: “Я винний. Я не впорався, я не зміг, вибачте. Я йду”. І покласти заяву по відставку… А шукати “козлов отпущєнія” у вигляді Гончарука і більшості його уряду – це не мужньо. І саме це ми йому сказали. І ми бачили, яка реакція, як біснувалися його депутати, коли почули слова правди… Як він колись сказав, “я ваш вирок”. Це люди йому кажуть з усієї України”, – зазначив Гончаренко у кулуарах.
Він назвав голосування за відставку Кабміну фарсом: “Ми голосували б “зеленою” за відставку Зеленського. А коли він шукає “козлов отпущєнія” і винних, ми не будемо у цьому фарсі брати участь”.

“Гончарук не з Марса сюди впав і не народився прем’єром. Його привів за руку Зеленський. Це він обіцяв “кінець епохи бідності” – і не зробив цього. Це він обіцяв “посадки” навесні – а боїться, тому що саджати треба його депутатів”, – наголосив депутат.

“Звичайно, що ми будемо голосувати проти призначення нового уряду, другого уряду Зеленського… Він знову збирається набрати нікому не відомих людей і керувати країною вручну, як він це робив”, – додав Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,