Главі УГКЦ Святославу Шевчуку виповнилось 50 років

Новини 05 Травня, 2020 2 729

Фото: ФБ/Микола Княжицький

Сьогодні (5 травня) виповнюється 50 років предстоятелю Української Греко-католицької церкви Святославу Шевчуку. Він став главою УГКЦ у березні 2011 року. 

Як пише “Четверта студія”,  у тексті привітання предстоятелю з нагоди ювілею, народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький зазначив, що “Блаженніший Святослав перший Предстоятель Церкви, який народився і виріс у радянській імперії, за залізним парканом, де Церква була забороненою. І життям своїм він доводить, що жодні паркани не здатні стримати гідності, розвитку і любові”.

“Сьогодні виповнюється 50 років Главі Української Греко – Католицької Церкви Блаженнішому Святославу. Його життя і служіння вражають. Простий хлопець з невеликого міста Стрий на Львівщині. Батько працював на залізниці, в телеательє, займався кабельним телебаченням. Мати викладач музики. Сам Блаженніший був фельдшером , служив у Радянській Армії. І от зараз від відомий європейський інтелектуал, поліглот, духовний наставник для мільйонів українців у світі. Блаженніший Святослав перший Предстоятель Церкви, який народився і виріс у радянській імперії, за залізним парканом, де Церква була забороненою. І життям своїм він доводить, що жодні паркани не здатні стримати гідності, розвитку і любові. Многая літа, Блаженніший!”, – йдеться у тексті привітання.

Коментарі

Позначки: ,