Гетманцев заявив про необхідність оподаткування всіх посилок з-за кордону

Новини 02 Жовтня, 2024 10

“Пільгу в 150 євро треба прибрати”

Норму про несплату ПДВ при отриманні посилки з-за кордону вартістю менш як 150 євро планують виключити з законодавства. Відповідний законопроєкт уже готують

Про це під час заходу “Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна” 2 жовтня розповів голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише Четверта студія.

“Спілкуючись із бізнесом, я не чув іншого підходу — пільгу у вигляді 150 євро треба прибрати. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо його, зволікати не будемо. Попри те, що певний прошарок нашого населення буде незадоволений”, – сказав політик.

За його словами, наявність норми про відсутність оподаткування для посилок на суму до 150 євро вносить “перекоси в оподаткуванні”.

“Ми чомусь підтримуємо іноземного товаровиробника. Наш виробник, який виготовляє товари – від харчових продуктів до легкої промисловості – сплачує ПДВ. А той, хто це робить в умовному Китаї, ПДВ не сплачує. З погляду державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо”, — висловився нардеп.

Він додав, що держава “дуже запізнилася” з таким рішенням.

У січні 2022 року Рада збільшила ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону до €150. На практиці це означає, що на всі посилки, вартість яких не перевищує 150 євро, та які не містять заборонених до ввезення в країну товарів або речовин, не порушують авторського права і мають правильно заповнені супровідні документи, не нараховують ПДВ, вони не підлягають розмитненню.

Якщо посилка коштує менше ніж 150 євро, її одразу відправляють за адресою одержувача без затримок на митниці.

Коментарі

Позначки: ,