Новини

Фонд Порошенка відправив перші 10 тисяч захисних костюмів для лікарів

Порошенко наголосив, що на світовому ринку  зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів

Перші 10 тисяч спеціальних захисних костюмів, які були доставлені з Китаю коштом корпорації Roshen та “Благодійного фонду Порошенка”, відправлені в лікарні Чернівців, Тернопільської області, Києва та Вінниці. Про це заявив п’ятий президент, лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко, передає РБК-Україна.

Як повідомляє прес-службі партії, протягом найближчого тижня у Порошенка планують доставити такі костюми й в інші області України.

“Україна зараз опинилася перед надзвичайно серйозними викликами. На додаток до російської агресії – ще епідемія коронавірусу і серйозні економічні труднощі. Так само, як ми у 2014-2015 роках об’єдналися і давали відсіч російській агресії зусиллями добровольців, волонтерів, простих громадян. Так само, як тоді ми збирали бронежилети, розгрузки, найбільш необхідне в роздягнутій, роззброєній і майже знищеній українській армії. Так само зараз ми маємо захистити наших лікарів, бо саме вони зараз на передньому фронті боротьби з коронавірусом”, – заявив Порошенко.

За його словами, лікарі мають бути одягнені в захисні костюми, мати якісні маски, якісні противірусні окуляри, бахіли, рукавички, мати головне обладнання і ліки для того, щоб рятувати українців. Також Порошенко наголосив, що на світовому ринку зараз є величезний ажіотаж навколо медзасобів.

“Фактично там, де ми замовили 70 тисяч, зараз завод намагається зірвати нам контракт, бо приїхали росіяни з валізами грошей і намагаються перехопити наш контракт. Але ми точно поставимо в Україну необхідну кількість захисних костюмів. Сьогодні вже костюми пішли в найбільш уражені регіони України. Це Чернівці та Тернопіль. Частина залишиться в Києві, частина поїде у Вінницю. І врешті-решт протягом тижня ми зробимо, щоб в кожному обласному центрі лікарі мали чим захищатися. Лише за цих умов вони зможуть надавати якісну медичну допомогу українцям”, – додав Порошенко.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

3 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

3 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

4 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

8 години тому