Новини

ФДМУ призначив директора Дрогобицької солеварні

Фонд держмайна підписав указ про призначення Олега Петренка директором солеварні.

У Фонді держмайна України 5 лютого підписали наказ та офіційно призначили нового директора державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод». Ним став дрогобичанин Олег Петренко.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “ВАРТО”.

У листопаді 2019 року Дрогобицьку солеварню включили у список об’єктів на приватизацію. Оскільки підприємству майже 700 років і це найстарша у нашій частині Європи солеварня, Львівська обласна рада та обласна державна адміністрація зверталися до Уряду – зберегти унікальне підприємство.

У лютому Уряд передав підприємство з відання Міністерства сільського господарства на Фонд держмайна. А в листопаді останній провів конкурс на керівника ДП. Ним обрали дрогобичанина, юриста Олега Петренка.

Довідково. На території  державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод»  перебуває 9 пам’яток архітектури місцевого значення та одна нововиявлена пам’ятка археології. Територія солеварні поєднує охоронні зони двох пам’яток національного значення – церкви Святого Юра, занесеної до спадщини ЮНЕСКО, та церкви Воздвиження Чесного Хреста.

Фото: ВАРТО

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

18 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому