Фаріон накликала біду на ректора “Львівської політехніки”

Новини 06 Червня, 2024 81

На Бобала відкрили справу за звільнення Фаріон з Політехніки

Правоохоронці відкрили справу проти ректора “Львівської політехніки” Юрія Бобала через незаконне звільнення Ірини Фаріон.

Про це повідомила львівська мовознавиця Ірина Фаріон на своєму Youtube-каналі, пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законодавства про працю проти ректора НУ “Львівська політехніка” Юрія Бобала.

Зокрема, йдеться про наказ Бабала від листопада 2023 року, яким він звільнив її з посади професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук НУ “Львівська політехніка”.

Фаріон показала витяг про відкриття кримінального провадження й заявила про початок досудового розслідування.

“Суть не в тому, аби поновитися у Львівській політехніці, а суть в тому, аби покарати Бобала та його поплічників, які все це організовували. Проти Бобала, ректора Львівської політехніки відкрито кримінальне провадження” – наголосила Ірина Фаріон.

Нагадаємо, 29 травня цього року Львівський апеляційний суд задовольнив позов львівської мовознавиці Ірини Фаріон та поновив її на посаді професорки НУ “Львівська політехніка”.

Її у листопаді 2023 року звільнили з посади викладачки НУ “Львівська політехніка” після студентського мітингу, який організувала ліва організація “Пряма Дія”, звинувативши її у ксенофобських поглядах через висловлювання про російськомовних військових.

А вже 20 листопада 2023 року на підтримку Фаріон виступили студенти та викладачі НУ “Львівська політехніка”, вимагаючи у влади перестати її цькувати та поновити на посаді, а у лютому цього року депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до ВРУ та КМУ з вимогою припинити переслідування та цькування Ірини Фаріон.

 

Коментарі

Позначки: , ,