Директор дочірнього підприємства «Галсільлісу» не повідомив НАЗК про наявність реального конфлікту інтересів

Новини 24 Серпня, 2024 4 832

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Сума нарахованих премій становила більше 400 тис. грн. В ході судового розгляду дані кошти повернуто ним на рахунок підприємства

Львівською обласною прокуратурою забезпечена участь прокурора у розгляді судом апеляційної скарги захисника щодо вчинення особою адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким посадовця визнано винним в порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Прокурорами доведено, що директор одного з дочірніх підприємств «Галсільліс» не повідомив НАЗК про наявність реального конфлікту інтересів. Чоловік приймав рішення в умовах конфлікту – підписував розпорядження про преміювання працівників, в тому числі і себе самого.

Сума нарахованих премій становила більше 400 тис. грн. В ході судового розгляду дані кошти повернуто ним на рахунок підприємства.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у ряді вищевказаних адмінправопорушень та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментарі

Позначки: ,