Новини

Дрогобич відучора просочився смородом: влада перевіряє всі версії

У понеділок, 2 вересня, у післяобідню пору у Дрогобичі на вулицях міста відчувався жахливий сморід.

Про це повідомляє «Дрогобиччина – новини краю».

Як зазначається, природньо, що у мешканців міста з’явилися свої припущення, що ж стало причиною цього нестерпного запаху.

Як вдалося з’ясувати, причиною стала діяльність фермерів, які в межах села Лішня розвозили по полях добрива, очевидно — перегній.

У відділі НС та ЦЗН ДМР також спростували всі версії щодо побоювань громадян, які зверталися як на гарячу лінію, так і у соціальних мережах, а саме: спалювання свиней з Кавська, промивку цистерн на території ДЕПО, підпал сміття на вулиці Гайдамацькій, незрозумілі дії на території м’ясокомбінату чи нафтопереробного заводу. Жодна з версій громадян не підтверджена.

Своєю чергою, керівництво Департаменту міського господарства ДМР звернулося з відповідним листом до голови Дрогобицької районної ради Михайла Сікори, керівника Дрогобицького управління держпродспоживслужби Олександра Загорського та голови Лішнянської сільської ради Романа Настьошина з проханням відреагувати та надати відповідь.

«Просимо терміново вжити всіх необхідних заходів, щодо власників фермерських угідь, з метою усунення причин неприємного запаху в атмосферному повітрі, який має шкідливий вплив на здоров’я людей», — йдеться у листі-зверненні.

Як повідомлялося, на Львівщині у зв’язку з виявленим збудником африканської чуми свиней (АЧС) утилізовано майже 50 тис. свиней.

Мешканці села Гряда Жовківського району на Львівщині звертають увагу на забруднення навколишнього середовища місцевою свинофермою.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

9 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

10 години тому