Дрогобич відучора просочився смородом: влада перевіряє всі версії

Новини 03 Вересня, 2019 315

Ілюстрація: UnexploredCity

У понеділок, 2 вересня, у післяобідню пору у Дрогобичі на вулицях міста відчувався жахливий сморід.

Про це повідомляє «Дрогобиччина – новини краю».

Як зазначається, природньо, що у мешканців міста з’явилися свої припущення, що ж стало причиною цього нестерпного запаху.

Як вдалося з’ясувати, причиною стала діяльність фермерів, які в межах села Лішня розвозили по полях добрива, очевидно — перегній.

У відділі НС та ЦЗН ДМР також спростували всі версії щодо побоювань громадян, які зверталися як на гарячу лінію, так і у соціальних мережах, а саме: спалювання свиней з Кавська, промивку цистерн на території ДЕПО, підпал сміття на вулиці Гайдамацькій, незрозумілі дії на території м’ясокомбінату чи нафтопереробного заводу. Жодна з версій громадян не підтверджена.

Своєю чергою, керівництво Департаменту міського господарства ДМР звернулося з відповідним листом до голови Дрогобицької районної ради Михайла Сікори, керівника Дрогобицького управління держпродспоживслужби Олександра Загорського та голови Лішнянської сільської ради Романа Настьошина з проханням відреагувати та надати відповідь.

«Просимо терміново вжити всіх необхідних заходів, щодо власників фермерських угідь, з метою усунення причин неприємного запаху в атмосферному повітрі, який має шкідливий вплив на здоров’я людей», — йдеться у листі-зверненні.

Як повідомлялося, на Львівщині у зв’язку з виявленим збудником африканської чуми свиней (АЧС) утилізовано майже 50 тис. свиней.

Мешканці села Гряда Жовківського району на Львівщині звертають увагу на забруднення навколишнього середовища місцевою свинофермою.

 

Коментарі

Позначки: , ,