Новини

Дрогобич став лідером із впровадження відкритих даних і очолив рейтинг Transparency International Ukraine

Лідером із впровадження відкритих даних є Дрогобич Львівської області. Місто очолило рейтинг прозорості Transparency International Ukraine.

Про це повідомляє «Економічна правда».

Як зазначає видання, 900-річне місто Дрогобич, що на Львівщині, славиться не лише старовинними церквами, найстарішим солевиварювальним заводом у Європі та нафтопереробкою.

Дрогобич тепер є одним з драйверів впровадження в Україні відкритих даних. Недавно 70-тисячне містечко очолило рейтинг прозорості Transparency International Ukraine. Стало це можливим завдяки впровадженню системи послуг, побудованої на відкритих даних.

За кілька років місту вдалося зробити справжню революцію у впровадженні відкритих даних і навчилося на цьому заробляти.

В першу чергу, у Дрогобичі створили портал, де оприлюднили понад 200 наборів даних. На їх основі розробили кілька десятків електронних сервісів, об’єднаних в екосистему “Дрогобич — Smart City”.

За словами начальника відділу інформаційних технологій та аналізу Дрогобицької міськради Станіслава Гайдера, основна мета запровадження таких сервісів – зробити роботу чиновників більш продуктивною та прозорою.

Недавно у місті імплементували проект “ProZorro.Продажі”, де через електронні аукціони можна взяти в оренду комунальне майно. З липня 2018 року через е-аукціон відбувається і приватизація.

“Через “ProZorro.Продажі” Дрогобич почав продавати місця на ярмарку. Початкова ціна — 300 грн за місце. Так само плануємо зробити для МАФів”, — говорить координатор проекту “Київський діалог” у Львові Станіслав Безушко.

Раніше цим займалася спеціальна комісія, засідання якої тривали до трьох годин. Тепер це робить один службовець, витрачаючи 30 хвилин на аукціон.

У 2017 році в Дрогобичі запровадили щоденний електронний онлайн-моніторинг витрат енергоносіїв у комунальних закладах. Він замінив постійні рейди комісій на локальні перевірки енергетичних менеджерів.

Фото: Економічна правда

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

11 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

13 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

13 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

13 години тому