Новини

Допрацювались: на мільйонний Львів у медичних закладах є лише 374 кисневі концентратори

Члени комісії охорони здоров’я та соціального захисту заслухали інформацію управління охорони здоров’я щодо забезпеченості та процедури видачі кисневих концентраторів для мешканців.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу депутатського корпусу ЛМР.

Як повідомив голова комісії Валерій Веремчук, у міських лікарнях госпіталізовано близько 900 хворих на ковід. Щодня їх кількість зростає.

«Пацієнти виписуються з певним рівнем сатурації, перебуваючи перед тим на кисневій підтримці. Проте інколи є медичні покази для продовження кисневої підтримки. Ці пацієнти можуть доліковуватись вдома. Для цього в міських лікарнях та поліклініках є 374 кисневі концентратори. Ми сьогодні обговорили, як люди, в разі потреби, можуть їх отримати. Насамперед для цього потрібно звернутись до сімейного лікаря».

За словами Валерія Веремчука, кисневими концентраторами також забезпечує благодійний фонд «Крила надії», у них є 120 концентраторів. Тож загалом у Львові близько 500 апаратів.

«Хочемо донести до львів’ян цю важливу інформацію, щоб налагодити взаємодію. Щодня у місті вакцинується майже 10 тис львів’ян. Щоб збільшити ці показники, потрібно збільшувати кількість медичних бригад. Сьогодні у нас 114 бригад, до кінця листопада має додатись ще 50 бригад. На засіданні комісія підтримала скерування близько 7 млн грн видатків на закупівлю ШВЛ для 5-ї і 8-ї лікарень. Минулого тижня у 8-й лікарні не вистачало ШВЛів, вони були змушені позичати 2 апарати. Що важливо, якщо колеги на сесії підтримають, то в наступному році передбачимо 440 млн грн на медичну галузь у бюджеті розвитку».

Голова благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська повідомила, що проконсультуватись щодо питань отримання кисневих концентраторів можна, зателефонувавши на гарячу лінію.

«Концентратор видають хворим у післягоспітальний період, якщо сатурація нижче 92. Кисень допомагає пережити кризу, але не лікує. Кисневий концентратор не можна підключати собі самому, без консультації з лікарем. У вас також має обов’язково бути пульсоксиметр.  Телефон нашої гарячої лінії – 067 3232550».

Станом на сьогодні близько 55% мешканців мають першу дозу вакцини, 37 – другу, – розповів секретар комісії Євген Кузик.

«За останній час люди почали масово вакцинуватись і це дуже добре. 55% мають першу дозу, тож за деякий час вони отримають другу дозу і це непоганий показник. Працює 30 пунктів вакцинації. Маю надію, що незабаром матимемо 70% вакцинованих і зможемо сформувати колективний імунітет у Львові. Проте щодня на 2 % збільшується наповненість лікарень і це є проблема. Зараз завантаженість лікарень 63% і через деякий час може не бути вільних місць».

Також депутат звернувся до управління охорони здоров’я щодо виділення коштів на закупівлю рентген-апарату для поліклінічного відділення №1 Першої міської лікарні на вул. Лемківська, 28.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

“Яйця по 17 гривень” тепер працюватимуть у МЗС

ЗАМЛИНСЬКИЙ ПОГОДЖУВАВ КОНТРАКТИ ПРО «ЯЙЦЯ ПО 17 ГРН», А ТЕПЕР СТАВ ПОСЛОМ З ОСОБЛИВИХ ДОРУЧЕНЬ…

5 хв. тому

Голова Держспецтрансслужби пояснив про рубежі оборони

Споруджувати укріплення в "мінус три поверхи" просто на кордоні неможливо, серйозна фортифікація йде далі

17 години тому

В Україні через співпрацю з Росією отримали понад 25 млн грн незаконного прибутку

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід — Служба безпеки України

17 години тому