Новини

Добротвірська ТЕС активно готується до зими

Добротвірська ТЕС активно готується до зими: ремонтуємо обладнання, запасаємось вугіллям.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ТЕС.

Вугілля треба накопичити стратегічний запас, бо зима обіцяє бути дуже складною. Вугільний склад на нашій ТЕС розміром більше, ніж три футбольних поля. А господарює тут машиніст бульдозера, який щозміни подає вугілля на виробництво.

Він має працювати чітко та пунктуально, бо невчасно подав паливо у бункер – і процес вироблення електроенергії змістився у графіку. Наш Богдан працює бульдозеристом не так давно, але дуже відповідально, бо розуміє, що від його роботи залежить світло та тепло у наших домівках.

«Станція як машина: заправив пальне – поїдеш, ні – то стоїш на місці. Так і у моїй роботі: якщо подам вугілля на виробництво, то буде світло. Тому маю добре слідкувати та вчасно починати закачувати вугілля у бункер, – розповідає Богдан, машиніст бульдозера. – Зберігання вугілля на складі – не така проста справа, як це може здається. Вугілля – це такий «продукт», який може самозайматися, може втрачати свої горючі властивості, якщо неправильно зберігати. Тож ми діємо за своїми правилами і стандартами. На штабелі вугілля закладаємо шарами товщиною не більше ніж один метр. Потім добре утрамбовуємо штабель, щоб не було доступу повітря – чим щільніше, тим краще. Поверхню кожного шару потрібно спланувати, а потім добре ущільнити гусеницями бульдозера. Сам штабель має виглядати як зрізана піраміда чи конус правильної форми, укоси при цьому, не повинні перевищувати кут 45 градусів – це важливо, бо якщо порушити цю форму, вугілля може зсунутися, що порушить всю технологію зберігання. Тому в нашій справі теж має бути присутня майстерність».

Тож порядок на вугільному складі – це теж важливо для безперебійної роботи ТЕС. Енергетики пильно слідкують навіть за такими наче дрібницями, як форми куп вугілля.

Готуємось до складної зими, як до поважного гостя!

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

5 години тому