Новини

Для затримання посадовця-хабарника КП Стрийської міськради поліції довелося застосувати зброю

У Києві поліція 31 січня затримала керівника комунального підприємства Стрийської міської ради з «відкатом» у 680 тисяч гривень.

Як повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, затримали посадовця біля МВЦ працівники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції, слідчого управління поліції Львівської області за процесуального керівництва прокуратури. Останній намагався втекти від правоохоронців.

Під час проведення заходів з протидії злочинам у бюджетній сфери оперативники управління захисту економіки у Львівській області виявили факти корупційної діяльності з боку посадових осіб комунального підприємства Стрийської міської ради.

За фактом протиправної діяльності слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України.

У межах кримінального провадження було встановлено, керівник комунального підприємства разом з суб’єктом господарювання організували злочинну схему по розкраданню бюджетних коштів. З метою отримання коштів з бюджету під час проведення закупівель комунальної техніки її вартість була завищена.

Щоб одержати кошти за техніку в повному обсязі, керівник товариств повинен був надати комунальнику 680 тисяч гривень «відкату».

«31 січня у Києві працівники УЗЕ у Львівській області Нацполіції, слідчого управління поліції Львівщина за процесуального керівництв прокуратури Львівської області затримали керівника комунального підприємства Стрийської міської ради у Львівській області. Останній одержав від керівника товариства 680 тисяч гривень «відкату». Під час затримання посадовець намагався втекти, правоохоронці були змушені застосовувати зброю», – зазначається у повідомленні.

Наразі керівник комунального підприємства та директор товариства затримані у порядку ст. 208 КПК України

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

3 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

3 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

3 години тому

Ворог дискредитує українську владу та зриває мобілізацію

ЦПД опублікував ІПСОшні тези, які вилізли напередодні набрання чинності «мобілізаційним законом»

4 години тому