Новини

Для нас важливо гарантувати права учня, – Лілія Гриневич про розвиток дуальної форми освіти

Міністерство освіти та науки оприлюднило проект розпорядження Уряду про договір щодо здобуття професійно-технічної освіти за дуальною формою навчання.

Про це повідомила сьогодні  під час брифінгу міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, пише прес-служба ЛОДА.

“У цьому договорі визначені обов’язки закладу освіти, роботодавця та учня. Для нас важливо гарантувати права учня. Відтак, учень, підписуючи такий договір, повинен знати, що, коли він бере участь у дуальній формі освіти, він матиме гарантоване місце праці, а роботодавець міг спланувати, як у нього оновлюватимуться кадри на виробництві”, – зазначила Лілія Гриневич.

Зокрема Міністр наголосила, що за три роки в Україні створили 100 навчально-практичних центри за кошти державного бюджету.

“Третій рік поспіль відбуваються інвестиції у обладнання професійно-технічної освіти і для нас критично важливо залучити до розвитку профтехосвіти роботодавців. За ці три роки в Україні створили 100 навчально-практичні центри в Україні за кошти державного бюджету. Обласні адміністрації створювали також центри за кошти від залишків освітньої субвенції. У Львівській області за цей період відкрили 18 навчально-практичних центрів, лише 5 за кошти роботодавців, 6 – за кошти субвенції, а решту – це кошти області”, – наголосила Лілія Гриневич.

Також Міністр наголосила, що в Кабміні обговорюють новий закон про професійно-технічну освіту та паралельно ведуть перемовини з Європейським Союзом про великий проект щодо  модернізації інфраструктури професійно-технічної освіти в України.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

24 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 день тому