Новини

Децентралізація від Зеленського загрожує національній безпеці України, – Синютка

Влада Зеленського за невдалою калькою із Росії намагається системно знівелювати органи державної влади та органи місцевого самоврядування в Україні.

Про це у ефірі “Радіо Свобода” заявив народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Він відзначив, що поданий законопроект про децентралізацію насправді є централізацією влади. Синютка додав, що це – невдала калька з російського адміністративного устрою.

“Це продовження системного нівелювання органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Це загрожує національній безпеці держави”, – підкреслив Синютка.

Він додав, що раніше владна команда обіцяла всенародне обговорення тих чи інших змін до Конституції України, а зараз, за чотири дні, намагається “протягнути” їх через Верховну Раду України.

Також Синютка відзначив, що обрання голів місцевих рад терміном на один рік – “це якийсь нонсенс”.

“Термін обрання на новий рік – це якийсь нонсенс. Якщо політична сила у громаді користується довірою, отримала більшість на виборах, то лідер став головою. А через рік шукати іншого? Це означає – створювати двовладдя. Це системна руйнація органів державної влади”, – підкреслив Синютка.

Він також наголосив, що “Європейська Солідарність” є опозиційною структурою, “але це не означає, що ми є в опозиції до української держави”.

Коментарі

Олег Довганик