Новини

Державного реєстратора підозрюють у незаконній реєстрації права власності на нежитлові приміщення в історичному ареалі Львова

За процесуального керівництва прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру 46-річному мешканцю Львівщини у зловживанні своїми повноваженнями державного реєстратора та несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та одного із львівських товариств, за відсутності правовстановлюючих документів вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна, а саме нежитлові приміщення загальною площею 79,4 кв м, що знаходяться у центрі Львова.

Внаслідок чого із комунальної власності міської ради та приватної власності львівського пенсіонера незаконно вибули нежитлові приміщення, ринкова вартість яких становить понад 3,5 млн грн.

Зазначимо, що вжитими в ході досудового розслідування заходами, за позовами прокурорів Франківської окружної прокуратури міста Львова, судом скасовано незаконні рішення державного реєстратора та витребувано майно з чужого незаконного володіння у комунальну власність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, здійснюють його слідчі Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

27 хв. тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

8 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

21 годину тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

21 годину тому