Новини

Депутати хочуть змінити умови відстрочки від призову

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про скасування відстрочки від призову під час мобілізації для студентів, які вступили на навчання після 30 років. У Центрі спільних дій проаналізували проєкт закону.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр спільних дій.

Відповідно до пропонованих депутатами змін, все ще не можуть бути мобілізовані студенти, які розпочали навчання до 30 років і які продовжують навчання відповідно до визначеної законом «Про освіту» послідовності (молодший бакалавр – бакалавр – магістр – доктор філософії/доктор мистецтва). Також звільняються від мобілізації викладачі коледжів. Проте повістку зможуть отримати асистенти-стажисти та аспіранти, які навчаються за денною або дуальною формою навчання.

Аналітики Центру спільних дій підсумовують, що Проєкт Закону №9672 уточнює умови призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Таким чином держава зможе збільшити свої мобілізаційні спроможності, а військовозобов’язані втратять можливість зловживань для уникнення мобілізації.

Автори законопроєкту стверджують, що у 2022 році до закладів освіти зараховано 106 771 чоловіків, придатних до військової служби — усі вони здобувають ступінь, що є рівнозначним або нижчим за вже здобутий рівень. Така тенденція зберігається і цього року: на кінець серпня чисельність таких вступників становить близько 74 тисячі. Ця кількість не є остаточною, адже вступна кампанія триватиме до 30 листопада.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

12 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

20 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

20 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

20 години тому