Новини

Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Мобільність, відносно низька вартість та простота в обслуговуванні сприяють  стабільному попиту від користувачів на велосипеди, електросамокати та електровелосипеди. Тож в OLX поділились вартостями, а також співвідношенням попиту до пропозиції на ці види мобільного транспорту.

Про це пише Четверта студія.

Кількість пропозицій на велосипеди станом на березень 2024 року складає понад 90 тисяч, з яких оголошень про продаж нових велосипедів – 8 274, вживаних – 81 765. Попит від користувачів на велотранспорт один із найвищих на платформі. Наприклад, загальна кількість відповідей від користувачів на оголошення про продаж велосипедів становить – 175 тисяч. Тобто попит тут майже вдвічі перевищує кількість пропозицій.

Швидшим та комфортнішим аналогом велосипедів є – електровелосипеди. Кількість пропозицій їх продажу на платформі становить 6 674, з них 2 292 оголошень – нові електровелосипеди та 4 492 – вживані. Загалом, попит на цю категорію транспорту складає – 29 829 відгуків від користувачів та перевищує кількість пропозицій у більш як 4 рази.

Ще один вид мобільного транспорту, який набув популярності серед містян – електросамокат. Сервісів та точок, де їх можна взяти в оренду чимало у всіх великих містах України. Проте, якщо хтось бажає придбати власний транспортний засіб, то кількість пропозицій на електросамокати чимала. Наприклад, на платформі OLX вона складає – 6 653 оголошення (4 772 пропозиції вживаних електросамокатів та 1 881 пропозиція нових). Кількість відгуків на оголошення про продаж цього транспорту становить майже 34 тисячі та перевищує пропозицію у більш як 5 разів.

Що по цінах?

Середня вартість вживаних велосипедів становить – 7 866 гривень, нових – 12 988 гривень. Цікаво, що найдорожча середня вартість нового велосипеду – у Закарпатській області і  становить 25 374 гривні, що майже в 4 рази перевищує середню вартість цього транспорту у Чернігівській області, де вона становить 6 674 гривні.

Вартість нових електровелосипедів в середньому по Україні становить – 26 816 грн, вживаних – 26 948 грн, що створює цікаву ситуацію, адже незначно нові товари у цій категорії виходять дешевшими за вживані. Область з найменшою середньою ціною за новий електровелосипед – Кіровоградська, там транспорт пропонують за майже 15 тисяч гривень. Водночас найдорожча середня ціна у Тернопільській області – понад 45 тисяч гривень.

Середня вартість вживаного електросамокату становить по Україні становить 12 227 грн, а нового – 16 095 грн. Найдешевше пропонують придбати новий електросамокат у Житомирській області, там середня вартість цього транспорту становить трохи більше як 12 тис. грн, при цьому найдорожча середня вартість на нові електросамокати – у Полтавській області та становить більш як 23 тис. грн.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

4 хв. тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

8 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

20 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

21 годину тому