Новини

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Ми так звикли до побутового комфорту, що не уявляємо свого життя без електроприладів. І почуваємося вельми незручно, коли виникають проблеми в електропостачанні, а під час вимкнення електрики життя начебто завмирає.

Мешканці приватного сектору у разі знеструмлення часто використовують дизельні або бензинові генератори. Це гарний засіб забезпечити резервне електропостачання навіть за тривалого вимкнення. Але не кожен готовий дозволити собі таку вартісну покупку, як паливна електростанція. .

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Оптимальний вихід у таких ситуаціях — живлення з акумуляторної батареї чи збірки з кількох АКБ. Така система забезпечить життєдіяльність принаймні кількох необхідних приладів. Але обов’язково знадобиться ще один пристрій — інвертор. Широкий вибір його моделей можна знайти в інтернет-магазині електротоварів 220Volt на сторінці https://220volt.com.ua/invertori.

Основні характеристики інверторів

Інвертор не є джерелом живлення. Це перетворювач напруги. Його функція — інвертувати (переводити) постійний струм у змінний (DC в AC). В основному споживачі електрики працюють на змінному струмі, а переважна більшість джерел живлення виробляє постійний. Інвертор — такий собі посередник між ними.

Є різноманітні схеми перетворення струму. Залежно від того, яка з них використовується, сигнал на виході може мати форму або правильної, або апроксимованої синусоїди. Остання має ступінчасту форму й придатна для роботи з більшістю приладів, які мають імпульсний блок живлення. Ціна такого інвертора нижча.

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Зазвичай інвертор здійснює живлення групи споживачів, частина з яких чутлива до форми сигналу. Через це вибір на користь інвертора з правильною синусоїдою має більший сенс. Такий прилад здатний безпечно живити споживачів будь-якого ступеня чутливості до якості електропостачання.

Оскільки інвертор — це перетворювач, йому потрібний акумулятор для вироблення електрики. Тому вибір АКБ — складова вибору інвертора. Головне, пам’ятайте — не  можна використовувати автомобільний акумулятор. Він не може довго працювати у циклічному режимі експлуатації. Для такого режиму є тягові гелеві батареї, що бувають AGM та GEL. Це гарне рішення для автономних систем. Але найліпший циклічний ресурс мають карбонові АКБ, але ефективні лише у разі роботи з невеликим навантаженням.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові на таксі курсують елітні автомобілі Tesla (ВІДЕО)

Каже, коли його «підрізають» на вантажівці – «відводить душу» на «електричці». Повного заряду вистачає на…

9 хв. тому

Скандал в Академії сухопутних військ у Львові може бути спланованою атакою

На початку травня до тимчасової слідчої комісії ВР надійшла колективна скарга від курсантів Національної академії…

47 хв. тому

На Львівщині ветерани війни та члени їхніх сімей можуть отримати кошти на підтримку підприємницької діяльності (відео)

Після півторарічного проведення у зоні бойових дій Ігор продовжив працювати на підприємстві. Детальніша інформація про…

4 години тому

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

11 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

24 години тому