Новини

Буду відстоювати законодачі ініціативи, спрямовані на захист ветеранів та військовослужбовців, – Ірина Фріз

Фракція «Європейська Солідарність» має низку напрацювань по законопроектах у різних сферах. Я буду захищати законопроекти напрацьовані разом з ветеранською спільнотою ще у міністерстві у справах ветеранів. Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз під час «Чату з депутатом» у соціальній мережі Фейсбук, пише прес-служба партії.

«Ми зараз в опозиції і наша фракція ухвалила рішення, що всі наші ініціативи, які ми не провели в минулому скликані (Верховної ради – ред.) будуть подані у співавторстві всіх членів нашої фракції у новому скликані», – розповіла вона.

«Ці ініціативи стосуються як економічного блоку, так і соціального блоку, як безпекового блоку, так і блоку культури і гуманітарної політики», – пояснила депутат.

«Якщо говорити комплексно – це наше бачення того, яким чином має формуватися законодавче поле в різних сферах нашого життя для того, щоб завершити ті реформи, які потребують завершення, і для того, щоб захистити ті позитивні зрушення, особливо в законодавчій сфері, які були здійснені», – наголосила Ірина Фріз.

Вона зауважила, що має законодавчий борг з того часу, коли очолювана міністерство у справах ветеранів.

«Було напрацьовано декілька ініціатив, які ми дуже жваво обговорювали і вийшли на компромісні рішення. І саме ці законодавчі ініціативи, які були фактично спільно розроблені з ветеранами, волонтерами, представниками добровольчих формувань, медиками були внесені від частини фракції «Солідарність» до парламенту», – зауважила депутат.

Ірина Фріз підкреслила, що ці законопроекти буде захищати на комітеті Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. «Саме їх я вважаю за потрібне запроваджувати», – зазначила вона.

Водночас депутат додала, що цілком усвідомлює те, що фракція «ЄС» не має більшості і будь-які законопроекти будуть блокуватися монобільшістю. «Але я сподіваюсь, що те здорове зерно, яке є в наших законодавчих ініціативах буде підтримане громадськістю і відповідно дасть поштовх до написання альтернативних законів, до авторства яких будуть входити представники фракції «Слуга народу», – зауважила вона.

«Ми – фракція і партія, яка завжди працювала на результат, тому в даному випадку навіть якщо наші законодавчі ініціативи будуть спонукати монобільшість реагувати і вносити альтернативні проекти, ми будемо лише чітко слідкувати за тим, щоб альтернатива не дуже сильно відрізнялася від оригінальних законопроектів», – додала Ірина Фріз.

Вона також зауважила, що всі останні ініціативи, які були розроблені у міністерстві у справах ветеранів, були внесені нею до парламенту.

«Далі будемо чекати відповідні рухи з боку монобільшості, яка має не лише на словах, а конкретними справами доводити, що вона цінує наших захисників, що вона готова надавати їм соціальний захист і що вона реально розуміє вагомість внеску наших захисників, родин, загиблих, добровольців для того, щоб кожен з них мав можливість сьогодні сидіти в залі парламенту і бути членом монобільшості. Монобільшість має відпрацювати цей напрямок», – підкреслила політик.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

10 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

11 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

12 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

12 години тому