Новини

Бойовики не дотримуються режиму тиші на Донбасі, – генерал

З інформаційного простору поступово зникає тема війни Росії проти України. Чергове припинення вогню на Донбасі з жорстким контролем саме за діями українських командирів на майбутнє закладає їхню нездатність та страх приймати рішення у бойових ситуаціях.

Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський на сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише Четверта студія.

Він зауважив, що останнім часом з першого інформаційного плану відійшла тема збройного протистоянні на сході України. «Невже війна, яка закінчилася для Верховного Головнокомандувача ще в минулому році, і справді – закінчена?» – додав депутат.

Генерал-лейтенант зазначив, що чергові «миротворчі» угоди в значній мірі схожі на виконання певних ультимативних вимог. «Все – від заборони відкриття вогню, яка доведена до відома особового складу Об’єднаних сил під особистий підпис, до заборони навіть вдосконалення інженерного обладнання опорних пунктів і позицій – мало б працювати на «замирення». На практиці, щоправда, все виглядає зовсім інакше», – підкреслив Михайло Забродський.

За його словами, безкарність лише підживлює апетити противника щодо повзучого просування вперед і ведення «турбуючого» і «безсистемного» вогню по наших підрозділах

Михайло Забродський також звернув увагу на ще один суттєвий і вкрай небезпечний за своїми тривалими наслідками аспект, окрім незрозумілих і безпрецедентних штучних обмежень на виконання завдань.

«Я говорю про здатність командира або командувача будь якого рівня до прийняття рішення. Це саме те, що рухає військові частини і підрозділи; це те, що дає змогу реагувати на ситуацію; це те, що врешті-решт приводить до результату… Здатність приймати рішення перевіряються лише реальними обставинами і ніякі атестації, характеристик, анкетування ні в чому тут не допоможуть», – підкреслив Михайло Забродський.

Він особливо наголосив, що одним із беззаперечних здобутків Збройних сил України з початку війни є саме така категорія командирів.

«А сьогодні, на виконання волі керівництва добитися миру і тиші на лінії зіткнення, поруч з кожним командиром в ОС з’явився контролюючий. Старший офіцер або генерал з командування, управління, генерального штабу. Він прибув із завданням контролювати і, звісно, доповідати чи сумлінно дотримується командир української бригади, батальйону всіх обмежень, які для нього винайшли в тристоронній контактній групі», – зауважив представник «Європейської Солідарності».

Михайло Забродський зазначив: «Ось так вбивається здатність керувати. Так в наших майбутніх генералів і полковників надовго закладається страх. Ні, не страх загинути або бути пораненим. Страх перед рішенням, страх брати на себе відповідальність, страх перед контролюючими».

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

6 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

10 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

19 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

19 години тому