Новини

Авіаексперт пояснив, чому зараз краще не поспішати з покупкою квитків на літаки

З початком літа низка країн будуть знімати обмеження, дозволяючи в’їзд іноземців, у тому числі для відпочинку, однак поспішати з покупкою квитків не варто.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, таку думку висловив авіаексперт Богдан Долінце.

“В цілому можна очікувати запуск авіарейсів з початку червня, як внутрішніх, так і міжнародних, однак якщо говорити про міжнародні – буде обмежений перелік країн. Поки краще не поспішати з покупкою квитків, краще почекати, коли всі авіакомпанії почнуть офіційно працювати, щоб уникнути повернення грошей, скасування рейсів. По країнах – вже була заява Грузії, можливо, Польща, також, швидше за все, країни Балканського півострова, оскільки там стабільна ситуація, далі – Італія, Іспанія, можливо, Туреччина, але там поки що багато хворих. Контрольована ситуація на Кіпрі, він увійде в другу хвилю відкриття перельотів”, – сказав він.

Він також розповів, як зміняться правила прикордонного контролю у зв’язку з коронавірусом.

“Велика частина країн ЄС озвучила правила про самоізоляцію, або туристи будуть робити платний тест в аеропорту. Також можливі механізми, пов’язані з так званим паспортом здоров’я – за кілька днів робити тести, результати яких будуть фіксуватися в документі, перелік країн, де приймаються такі документи. Варто очікувати, що ціна на квитки буде збільшена, але наскільки – поки зарано давати прогнози”, – переконаний Долінце.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

23 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

24 години тому